Anadolubank’ın Dış Ticaretteki Payı Büyüyor

Anadolubank'ın Dış Ticaretteki Payı Büyüyor
Anadolubank'ın Dış Ticaretteki Payı Büyüyor

Anadolubank, alternatif finansman seçenekleri ile dış ticaret firmalarına avantajlar yaratarak dış ticaretteki payını artırdı.

Anadolubank’ta 2020 yılında dış ticaret işlemleri 2019’a göre önemli ölçüde arttı. Bu bağlamda artışın olma sebepleri arasında karşılıklı güven en önemli etken olarak gösterildi. Geçtiğimiz yıl bankanın dış ticaret müşteri sayısı yüzde 20 arttı. Bu bağlamda işlem adedi ise yüzde 25 oranında arttı.

Anadolubank Dış Ticaret Pazarlama Grup Müdürü Rıfat Divrikli, konuyla ilgili düşüncelerini iletti. Divrikli, ihracat ve ihracat yapan firmalara katkı sağlamaya devam edeceklerini belirtti. Dünyaya açılan firmalara katkı sağlamanın kültürlerinde yer alan bir etken olduğunu belirten Divrikli, bu bağlamda dış ticaret firmalarının her zaman yanında olduklarının altını çizdi. Divrikli, “İhracatçı firmalara yönelik finansman desteğimizi artırarak sürdürüyoruz” dedi.

Tabana Yaygın Strateji

Divrikli, Anadolubank’ın kaynak sağladığı finansmanlardan maksimum sayıda firmanın yararlanması adına tabana yaygın bir strateji izlediklerini söyledi. Bu bağlamda da pandemi sürecine dikkat çekti. Rıfat Divrikli, salgın süresi boyunca toplam 700 milyon dolarlık bir işlem hacmi sağladıklarını iletti. Ürünleri ilk kez kullanan firmalar, bu dönemde taahhüt ve maliyet konusunda destek alma şansı yakaladı. Divrikli de, banka olarak ürünleri ilk defa tercih eden firmalara birçok kolaylık sağladıklarını ifade etti.

Ücretsiz Danışmanlık Hizmeti

Anadolubank müşterileri, danısmanim@anadolubank.com.tr adresi üzerinden önemli bir hizmeti daha kullanabiliyor. Bu bağlamda Dış Ticaret Danışmanım uygulamasıyla bankanın uzman kadrosu, müşterilere çok sayıda konuda yardımcı oluyor. İthalat ve ihracat işlemlerindeki ödeme şekilleri başta olmak üzere pek çok konu, ücretsiz danışmanlık hizmeti ile bir sorun olmaktan kalkıyor.

Rıfat Divrikli, Dış Ticaret Danışmanım uygulamasıyla alakalı detaylı bilgiye web sitesinden ulaşılabileceğini belirtti.

Divrikli, Türkiye ekonomisinde kilit rol oynayan ihracat firmalarının şu anda yetersiz seviyede olduğunu iddia etti. Bankaların bu kapsamda firmalara destek olmayı sorumluluk haline getirmesinin, geleceğe yön verme açısından önemli olduğu da Divrikli tarafından aktarıldı.