HSBC Geri Dönüştürülmüş Plastikten Kartlar Kullanacak

HSBC Geri Dönüştürülmüş Plastikten Kartlar Kullanacak
HSBC Geri Dönüştürülmüş Plastikten Kartlar Kullanacak

Gulf News’da yer alan habere göre, HSBC Bank, 2026 yılının sonuna kadar kartlarında geri dönüştürülmüş plastik kullanacak. HSBC, Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunan müşterilerine yakın bir tarihte sürdürülebilir plastiklerden oluşan kartlar sunacak.

Haberde yer alan diğer bilgilere göre, banka kart üreticiliği yapan IDEMIA firması ile birlikte çalışacak. 2021’in başlarında Malezya’da rPVC kullanımı başlamıştı. Şimdi ise Sri Lanka’da başlıyor. 2021 yılının sonunda ise Kanada, Avustralya, İngiltere, Endonezya, Meksika’da kullanıma başlayacak. Ayrıca BAE, ABD ve Makao’da da 2021 sonuna kadar kullanım gerçekleşecek.

Müşteriler Çevre Dostu Kart İstiyor

HSBC UAE Servet ve Kişisel Bankacılık Başkanı olan Daniel Robinson, açıklama yaptı. Robinson, “Bu, HSBC’nin 2030 yılına kadar kendi operasyonlarında net sıfır olma hedefine ulaşması için önemli bir adımdır.” dedi. Robinson, yapılan araştırmalara dayanarak açıklamasına devam etti. İnsanların yüzde 92’lik bölümün gezegeni koruma konusunda aktif olarak katkı sağlamaları gerektiğini belirtti. Ayrıca, yüzde 87’lik kısmın ise bankalardan çevre dostu kart sunmalarını beklediklerinin altını çizdi.

Ayrıca konu ile ilgili IDEMIA’nın Finansal Kurumlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Amanda Gourbault da açıklama yaptı. Gourbault, “HSBC ile dünya çapındaki kart portföyünü rPVC’ye geçirirken çalışmayı dört gözle bekliyoruz. Atık malzemelerden üretilen rPVC kartları, en çok plastik atıkları önemli ölçüde azaltır. dünyamızın acil sorunları.” diyerek açıklamasını sonlandırdı.