Kuveyt Türk Katılım Bankası Bireysel Bankacılık Satış Uzman Yardımcısı Arıyor!

Bankacılık ve Finans sektöründe 1989 yılından bu yana hizmet veren Kuveyt Türk, hayallerinizi mi süslüyor? Gerek şube ağı gerek performans düzeyi sayesinde Katılım Bankaları içerisinde lider konumda olan ve “faizsiz bankacılık” anlayışını benimseyerek kaliteli ve yenilikçi bir banka olmayı hedefleyen Kuveyt Türk bünyesinde yer almak istemez misiniz?

Kariyer yaşamınızı bir adım daha yukarıya taşımak ve Türkiye’deki katılım bankaları içerisinde lider konumda olan bir bankada çalışmak hayaliniz ise bu ilan tam da size göre! Günden güne genişleyen şube ağı ile her yıl büyümeyi hedefleyen banka, İstanbul’daki Avrupa Yakası şubelerine takım arkadaşlarını arıyor. “Bireysel Bankacılık Satış Uzman Yardımcısı” pozisyonunda istihdam edilmek üzere yayımlanan iş ilanının detayları ise yazımızın devamında yer alıyor.

Kuveyt Türk Bireysel Bankacılık Satış Uzman Yardımcısı İş Başvurusu

Bankanın açmış olduğu pozisyona yönelik iş başvurusu yapmak istiyorsan öncelikle bankacılık ile ilgili örgün eğitim veren üniversitelerin 4 yıllık İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden ya da Mühendislik (İşletme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği) Fakültesinden mezun olman gerekiyor. Bu fakülteler dışında İstatistik bölümü mezunuysan da başvurun değerlendirme sürecine dahil oluyor.

Kuveyt Türk bir katılım bankası olduğu için “faizsiz bankacılık” alanında çalışmaya istekli olman gerekiyor. Faizsiz bankacılığın ülkemizde oldukça yaygın bir kullanıma sahip olduğunu bilerek ve önce müşteri anlayışını benimseyerek başvurunu gerçekleştirmen gerekiyor.

Erkek adaylar için askerlik hizmetlerini tamamlamış olmaları da öncelik olarak görülüyor. Eğer henüz askerlik hizmetini yerine getirmemişsen en az 20 ay süreli tecilinin olması gerekiyor. Kuveyt Türk tam anlamıyla başarı odaklı çalışan bir banka olduğu için başarıya giden yolda takım çalışmasına oldukça önem veriyor. Bu yüzden takım çalışmasına yatkın, etkin iletişim becerilerine sahip, çözüm odaklı ve stratejik yönetimi benimsemiş biri olmalısın.

Söz konusu pozisyon “Uzman Yardımcılığı” olduğu için bu pozisyonun getirdiği görev ve sorumlulukları da en iyi şekilde yerine getirmeye açık olmalısın. Meslek pozisyonu gereği planlama ve organizasyon becerilerinin yüksek olması, analitik düşünme ve problem çözme becerilerinin gelişmiş olması, proje yönetimi alanında uyumlu olman gerekiyor. Eğer ikna kabiliyetinde yüksek ise bu iş ilanı tam da senin için!

“Bireysel Satış Uzman Yardımcısı banka içerisinde ne iş yapıyor? Bu işin tanımı nedir?” diyorsan aşağıdaki bilgileri dikkatli bir şekilde oku!

  • Bireysel Bankacılık ürün ve hizmetlerinin aktif bir şekilde satış işlemlerini gerçekleştirmek
  • Bankanın mevcut müşterileri ile olan ilişkisinde sürdürülebilirlik sağlamak ve bu ilişkiyi geliştirmek
  • Potansiyel yeni müşterileri bankaya kazandırmak
  • Müşterilerin isteklerini doğru bir şekilde analiz etmek ve müşteriler hakkında doğru bilgiyi toplamak
  • Müşterilerin geleceklerini göz önünde bulundurarak kar ve risk oranlarına dikkat etmek, bu oran doğrultusunda limit taleplerini değerlendirmek ve müşteriye en uygun teklifi oluşturarak kredi tahsis sürecine katkıda bulunmak
  • Günlük, haftalık ve aylık aktivite raporları hazırlamak ve bu raporları ilgili birimlere aktarmak
  • Ekip arkadaşlarını her alanda desteklemek ve doğru bir şekilde yönlendirmek
  • Banka ürün ve hizmetlerin satışını gerçekleştirebilecek potansiyel bir hedef kitleme belirlemek ve gerektiğinde bu müşterilere ziyarette bulunarak ürünlerin pazarlamasını gerçekleştirmek