QNB Finansbank Kesilen Cezayı Ödedi!

Bir süre önce Rekabet Kurumu tarafından QNB Finansbank incelemeye alınmıştı. Bu inceleme sonrasında QNB Finansbank’a ceza kesilmişti. Cezanın kesinleşmesinin ardından banka uzlaşmaya gitmek istedi. Uzlaşmanın gerçekleşmesinin ardından kesilen 7.8 milyon liralık ceza, görüşmeler sonrasında 5.8 milyon liraya kadar düşürüldü.

QNB Finansbank daha önce verilen cezaya Danıştay’ın 13. Dairesi tarafından reddedilmişti. Ret yanıtının alınmasının ardından banka cezayı ödemek zorunda kaldı.

Ceza ödemesinin yapılmasının ardından QNB Finansbank tarafından, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na bir açıklamada bulunuldu:

‘Bankamıza Rekabet Kurulu tarafından 7.863.921 liralık idari para cezasının görüşmelerimizin ardından indirim uygulanarak 5.897.940 lira olarak ödediğimizi duyurmak isteriz. Bankamız tarafından kararın iptali için açılan dava Danıştay’ın 13. Dairesi tarafından reddedildi. Yapılan tüm itirazların reddedilmesinin ardından iptal isteminin kesin olarak reddedildiğini anlamış olduk’ değerlendirmeleri yapıldı. Kararın açıklanmasının ardından QNB Finansbank hızlı bir şekilde ödemeyi gerçekleştirdi. Ödemenin yapılmasının ardından sürecin tamamlandığı belirlendi.