Kuveyt Türk’e FCI’dan Yılın İşlemi Ödülü

Kuveyt Türk'e FCI’dan Yılın İşlemi Ödülü

Kuveyt Türk, FCI tarafından ödüle layık görüldü. FCI, “Uluslararası Tedarik Zinciri Finansmanı” ürünü, mal mukabili ihracat alacaklarına garanti ve tahsilat hizmeti veren finansal kurumların çatı kuruluşu olarak yer alıyor.

Banka tarafından yapılan açıklamaya göre, Kuveyt Türk, geliştirmiş olduğu ürün ve hizmetlerle müşterilerine yeni fırsatlar sunmaya devam edecek.

90’dan fazla ülkede 400’e yakın ülke

Kuveyt Türk, son olarak dış ticaret alanındaki en yeni ürünlerinden olan Uluslararası Tedarik Zinciri Finansmanı, uluslararası ticaret hacminin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla kurulan ve vadeli ihracatı destekleyen, 90’dan fazla ülkede 400’e yakın üyesi bulunan FCI tarafından “Yılın İşlemi” ödülünün sahibi oldu.

Fatura bedeli yüzde 100 garanti altında

Kuveyt Türk Uluslararası Tedarik Zinciri Finansmanı, alıcının aczi ve ödeme güçlüğünden dolayı alacağın ödenmeme riskine karşılık, limit dâhilinde fatura bedelinin yüzde 100’ü garanti altına alması ile biliniyor. Bu kapsamda alacağın takibi ve tahsilat hizmeti ile birlikte profesyonel tahsilat hizmeti sayesinde alacakların zamanında tahsil edilmesi bilançonun likit hale gelmesini sağlıyor. Oluşturulan bu finansman sayesinde işletme sermayesi ihtiyacının karşılanması da temin ediliyor.