Vakıfbank Tarafından Hazırlanan Belgesele İki Ödül!

Vakıfbank Tarafından Hazırlanan Belgesele İki Ödül!
Vakıfbank Tarafından Hazırlanan Belgesele İki Ödül!

Vakıfbank’ın sponsor olduğu Vakıfbank Spor Kulübü’nün altyapısından yetişen ve 19 yıl boyunca sarı siyah forma giyen Gözde Kırdar, voleybol kariyerini noktaladı. 19 yıl boyunca aralıksız olarak bu formayı giyerek takımına destek olan Kırdar için banka, “Gözde The Fighter” belgeseli hazırlamıştı. Hazırlanan bu belgesel ile birlikte banka, Amerika Birleşik Devletleri’nden iki adet ödül almaya hak kazandı.

Banka tarafından yapılan açıklamaya göre Gözde Kırdar belgeseli “Gözde The Fighter”,  IMDb Qualifier New York Uluslararası Film Ödülleri ile Oniros Film Ödülleri’nde en iyi spor filmi kategorisinde ödüle layık görüldü. Bu ödül ile birlikte banka iki alanda ödül sahibi oldu. Gözde Kırdar Belgeseli’nin New York Times Meydanı’ndaki Producers Club’ta halka açık bir şekilde gösterileceğini ve izleyici ile buluşturulacağı da belirtildi.

Montreal Bağımsız Film Festivali Adayı

Gözde Kırdar için hazırlanan “Gözde The Fighter” belgeselinin aynı zamanda Venice Shorts Film Festivali ile Montreal Bağımsız Film Festivali adayı olduğuna değinildi. Hazırlığı ve çekimleri ile birlikte 2 yıl süren belgesel, İstanbul ve Kütahya illerinde 12 kişilik bir ekip tarafından hazırlandı. Belgesel, Türk Spor Belgeselleri arasında yerini aldı. Toplamda 25 dakika süren belgesele Gözde Kırdar’ın yakınları ve arkadaşları dahil edildi.

Belgeselin Türkiye’deki ilk gösterimi 4 Kasım 2019’da Gözde Kırdar için düzenlenen veda töreninde gösterilmişti. Törende Gözde Kırdar’ın iki numaralı forması da emekli edilerek VakıfBank Spor Sarayı’nın içerisinde bulunan ana salonuna asılmıştı.