LinkedIn 2019 Raporuna Göre En Hızlı Gelişen Meslekler

LinkedIn tarafından dönemsel olarak hazırlanan raporlar içerisinde gelişen meslek gruplarına dair bilgiler de yer almaktadır. Geleceğin iş dünyası hakkında gençlere ve iş hayatında yer alan kişilere bilgiler veren site, firmalar tarafından hızlı bir şekilde işe alım yapılan ve bu pozisyonlar için aranan nitelikleri belirten bir rapor yayımladı.

Rapora göre teknik meslekler ön plana çıktı. LinkedIn sitesinin Baş Ekonomisti olan Guy Berger yayımlanan rapor için, “Sözlü iletişim, liderlik ve zaman yönetimi gibi sosyal beceriler aranan beceriler listesinin neredeyse yarısını oluşturuyor.” yorumunda bulundu. Rapor içerisinde aynı zamanda popüler olan sektörler de yer aldı.

Açıklanan rapora göre 2019 yılında en çok konuşulan sektör yapay zeka ve yapay zekaya bağlı değişen işletme fonksiyonları olacak. En hızlı gelişen 15 mesleğin yer aldığı raporda 6 mesleğin direkt olarak yapay zeka ile bağlantısı olduğu belirtildi. Bu meslekler için istenen niteliklerin sadece teknoloji ile ilgili olmadığı, sektörler açısından da önemli bir yere sahip olduğu ifade edildi.

Araştırmanın 2015 ile 2017 yılları arasında alınan verilerine göre yapay zeka becerileri yüzde 190 oranında bir artış yaşadı. Bu durumda yapay zeka sektörü en hızlı gelişen meslek grubu içerisinde yer almaya da hak kazandı. Aynı zamanda bu sektörde elde edilen becerilerde de inanılmaz bir artış olduğu tespit edildi.

Yayımlanan LinkedIn raporuna göre 2019 yılında en hızlı gelişen mesleklerden ilki Blockhain geliştiricileri… Bu meslek grubu için adaylarda kişisel özellik olarak güvenilir olma aranıyor. Teknik yetenekler arasında da Blockhain, Ethereum, Kripto Para ve Node.js hakkında deneyim sahibi olunması isteniyor. Bilgi teknolojileri, yazılım ve internet sektöründe yer alan bu meslek için öne çıkan şirketler arasında IBM, ConsenSys ve Chainyard bulunuyor.

Apple, Intel ve Nvidia şirketlerinin öne çıktığı makine öğrenimi mühendisliği de 2019 yılında en hızlı gelişen meslek grupları içerisinde yer alıyor. Bu meslek grubundaki adayların derin öğrenme becerisine sahip olması ve makine öğrenimi, doğal dil işleme, TensorFlow ve Apache Spark konularında derinlemesine bir bilgi birikimine sahip olması bekleniyor.

LinkedIn tarafından hızlıca gelişen bir meslek grubu olarak uygulama satış uzmanlığı da belirtiliyor. Bu meslek grubu için aranan özellikler arasında insan kaynakları yönetimi, kurumsal kaynak planlaması ve satış konusunda pratik, sürdürülebilir çözümler üretilmesi yer alıyor. Adayların yazılım ve bulut uygulamalarında da beceri sahibi olması bekleniyor. Oracle, AT&T ve Avaya sektör içerisinde ön plana çıkan şirketler arasında bulunuyor.

Yapay zeka temelli olan makine öğrenimi uzmanlığı 2019 yılında en hızlı gelişen meslek gruplarından birisi… Makine öğrenimi mühendisi için istenen özelliklere ek olarak adayların Python üzerinde de beceri sahibi olması isteniyor. Google, Amazon ve Apple öne çıkan şirketler arasında yer alıyor.

Piyasaya ürün sürebilmek, tıbbi cihazlar hakkında bilgi sahibi olmak, ilaç satışında etkili satışlar gerçekleştirebilmek ve gastroenteroloji alanında beceri sahibi olmak tıbbi satış temsilcileri için istenen özellikler arasında yer alıyor. 2019 yılının en hızlı gelişen meslekleri içerisinde yer alan tıbbi satış temsilciliği için Abbott ve Taro Pharmaceuticals gibi ilaç firmaları ön plana çıkıyor.