Lise Mezunu Banka Çalışanlarının Yükselme Şansı Var mıdır?

Banka personel alımları için genellikle üniversite mezunları tercih edilse de bazı bankalar lise mezunu personel alımı da yapmaktadır.

Banka çalışanları arasında merak edilen sorulardan biri de lise mezunu banka personellerinin bu meslekte yükselip yükselemeyeceğidir. Lise mezunu banka personel alımı ile bankaların gişe yetkilisi, çağrı merkezi gibi pozisyonlarına eleman alımı yapılır.

Bir bankada çalışmaya başlayan lise mezunu bir kişinin aynı bankada terfi alarak yükselme ya da bir başka bankada daha yüksek bir pozisyonda çalışma şansı vardır. Ancak bunun gerçekleşebilmesi bazı şartlara bağılıdır.

Bankaların çağrı merkezinde çalışan lise mezunu personelleri ele alırsak terfi almalarının üniversite mezunlarına göre düşük ihtimal olduğu düşünülür. Oysa ki; bir yandan çalışırken, diğer yandan eğitimine devam eden lise mezunu bir banka çalışanı zaman içinde üniversite mezunu olacağından diğer durumlar da göz önünde bulundurularak farklı pozisyonlara geçerek yükselebilir.

Banka Çağrı Merkezi Elemanları Ekip Lideri Olabilir mi?

Çağrı merkezi personeli banka çalışanlarının bir sonraki aşamada yükselecekleri pozisyon çağrı merkezi ekip liderliğidir. Ekip liderliği için genellikle üniversite mezunu ve yabancı dil bilen kişiler tercih edilir. Lise mezunu olarak işe giren, üniversite sınavına girerek eğitimine devam eden bir çalışanın bu pozisyona geçme şansı vardır.

Üniversite mezunu haline gelen banka çalışanı bankalarda yükselmek için gerekliliklerden biri olan yabancı dil konusunu da es geçmemelidir. Çalışma zamanından arta kalan zamanlarında bir dil kursuna yazılarak bu konuda da kendini geliştiren bir banka çalışanı mutlaka yöneticilerinin takdirini hak edecektir.

Bankalarda yükselme konusunda unutulmaması gereken ö-en önemli nokta personel ihtiyaçlarının öncelikle kurum içinden karşılanması yoluna gidildiğidir. Bu durumda üst pozisyonlarda bir açık olduğunda işe lise mezunu olarak alınan, üniversiteye devam eden, yabancı dil konusunda kendini geliştiren bir çalışan yöneticilerin ilk tercihi olacaktır.

Bankalar Neden Lise Mezunlarına İhtiyaç Duyar?

Bankalar gerek lise mezunu gerek üniversite mezunu olan bireylere ihtiyaç duymaktadır. Ülkedeki istihdam seviyesini arttırmak amacıyla, lise mezunlarına da fırsat eşitliği tanıyarak iş imkanı sağlamaktadır. Bankalar aynı zamanda bu kişilerin ülke ekonomisine katkı sağlamasını da hedeflemektedir. Bu sayede ön lisans ve lise mezunlarının da banka içerisinde görev alabileceği, aldığı görevler doğrultusunda da banka içerisinde yükselme şansı bulmaktadır.

Lise mezunu olan kişilerin banka içerisinde görevlendirilebileceği pozisyonlar içerisinde:

  • Bankacılık alanında ticaret meslek ve meslek lisesi mezunu olan adaylar stajyer ve gişe memuru alımları
  • Lise mezunu olan adaylar banka çağrı merkezi personeli, operasyon ve şube dışı satış hizmetleri
  • Bankaların tanıtım ve reklamlarla ilgili olarak şube dışı hizmet ve satışları
  • Bankaların güvenlik görevlisi alımları

bulunmaktadır. Lise mezunu olan adaylar da bankacılık sektörü içerisinde bu iş pozisyonlarında görev alarak hem ekonomik istihdama katılabilmekte hem de hayallerindeki mesleği gerçekleştirebilmektedir.

Bu konuda Nurkan Aydoğan tarafından hazırlanmış kapsamlı bir rehbere de ulaşabilirsiniz.

Lise Mezunları Bankada Çalışabilir mi?