Minnesota Eyaletinden İki Kundakçılık ile Suçlanıyor

25 Mayıs 2020 tarihinde Amerika Birleşik Devleti’nin Minneapolis kentinde George Floyd’un bir polis tarafından öldürülmesi ile isyan başlamıştı. Daha önce de birçok siyahinin polis tarafından öldürülmüş olması polis şiddetini arttırmıştı.

Bu isyanlar esnasında 3030 Nicollet Bulvarı’nda bulunan Wells Fargo Bankası’nın güvenlik kasaları zarar görmüştü. Polis şiddeti ise ayaklanmalara ve yangınlara sebep olmuştu. Wells Fargo Bank bu yangınlardan zarar görenler listesinde yerini almıştı. 29 Mayıs’ta gerçekleşen bu yangının ardından Wells Fargo kasa sahibi müşterilerine bir e-posta göndererek kapalı kalacağını bildirdi. On haftadır erişilemeyen güvenlik kasaları hakkında yangın hasarı olmadığını ancak sınırlı su hasarının olabileceğini iletmişti.

Kundakçılar Bulundu!

Şimdi ise Minnesota eyaletinde iki kişi kundakçılık ile suçlanıyor. Cuma günü Amerika Birleşik Devleri Savcılığının bir açıklama yaptı. Açıklamada, 29 yaşında Wayzata’dan Marc Gonzales’in Wells Fargo Banka’sına benzin döktüğü bildirildi. Gonzales’in yangın çıkarmak için benzin döktüğü ve kundakçı olduğuna dair söylentiler bulunuyor.

Bu iki sahış ileri bir tarihte kundakçılık suçundan mahkemeye çıkacak.