Wells Fargo’da Personel Çıkarma Kervanına Katıldı

Wells Fargo’da, pandemi nedeniyle maliyet düşürmeye gitmek zorunda kaldı. İşten çıkaracağı kişilere kıdem tazminatı ödeyecek ve kariyer yardımında bulunacak.

Geçtiğimiz yıl CEO kiralayan ve bu nedenle skandallarla uğraşan banka, gelişmekte olan ABD işgücü piyasasını durduran pandemi yüzünden işten çıkaramaya dahil oldu. Mart ayında bu duruma dahil olmayan banka ağustos ayında dahil oldu ve kaç kişiyi çıkaracağı henüz belirtilmedi.

Banka sözcüsü olan Beth Richek açıklama yaptı. İş gücü azaltırken yıpranma gibi olumsuzluklardan yara almamaya çalıştıklarını belirtti. Ayrıca işten çıkarmaları düşünceli ve bilinçli bir şekilde yürüttüklerini açık ve dürüst iletişim kuracaklarının altını çizdi. Richek, İş gücü azaltımının bankanın harcamaları ile doğru orantıda olacağını ve yarar sağlayacağını dile getirdi. Bu sayede diğer banka çalışanları ile daha uyumlu hale geleceklerini ve daha modern ve güçlü müşteri kitlesi olan bir şirket haline geleceklerini belirtti.

 Bankanın CEO’su olan Charlie Scharf ise 2008 yılından bu yana, zarar durumunda olduklarını bildirdi. Temmuz ayı için maliyet kesintileri sözü vermişti. Ayrıca şirketin rakiplerine kıyasla daha az bir verim elde ettiklerinin de altını çizdi.

Sadece geçen hafta üzerinden bakıldığında ülke çapında bir milyondan fazla işçi işini kaybetti. İşsizlik yardımı almaya çalışan insan sayısı ise yaklaşık 14.8 milyon olarak tahmin ediliyor.