Vakıfbank Temassız İşlemleri Kimlik Kartı ile Yapacak

Vakıfbank, sektör içerisinde bir ilk olan yeni uygulamasını tanıttı. Bundan böyle bankanın Mobil ve İnternet Bankacılığını kullanmak için şubeye gitmeden ya da çağrı merkezini aramaya gerek kalmadan, internet bankacılığına üye olunabilecek. Bu üyelik için şifre almak isteyen kişiler yeni nesil çipli kimlik kartlarını okutarak şifrelerini alabilecek.

Konuya yönelik olarak açıklama yapan Genel Müdür Yardımcısı Ferkan Merdan, “VakıfBank Mobil üzerinden aktivasyon yapmaya imkan sağlayan yeni uygulamamızla müşterilerimizin şubeye gitmeden hızlı ve kolay bir şekilde şifre işlemlerini gerçekleştirmelerini sağlıyoruz” ifadelerine yer verdi. Böylelikle müşterilerin tüm işlemlerini dijital ortam aracılığıyla yapabileceğine değinildi.

Vakıfbank BT Teknolojilerinde Yenilikçi Davranıyor

Bankanın BT (bilgi teknolojileri) alanındaki bilgi birikimi ile müşterilerin hayatlarını kolaylaştırmaya devam ediyor. Yenilikçi ürün ve hizmetler ile müşterilerinin karşısına çıkan banka, internet bankacılığı işlemlerini bu sayede daha kolay ve pratik bir hale getirdi. Bundan böyle internet bankacılığı kullanmak isteyen müşteriler üyelik işlemlerinde kullanmaları gereken şifrelerini şubeye gitmeden ya da çağrı merkezini aramadan alabilecekler. Vakıfbank Mobil uygulaması üzerinden yeni nesil çipli kimlik kartlarının okutulması ile şifrelerini temin edebilecekler. Bu sayede banka ya da kredi kartı olmayan müşteriler de internet bankacılığı işlemlerini yapabilecekler.

“Dijital Kolaylaştırır Yaklaşımı”

Açıklamada görüşlerine yer verilen VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Ferkan Merdan şu sözlere yer verdi:

“Dijital alandaki güçlü alt yapımız ve yenilikçi hizmetlerimizle müşterilerimizin hayatlarını kolaylaştırmaya devam ediyoruz. Pandemi sürecinde de ön plana çıktığı gibi teması azaltan teknolojilere yatırım yapıyoruz. Yeni nesil çipli kimlik kartlarıyla VakıfBank Mobil üzerinden aktivasyon yapmaya imkan sağlayan yeni uygulamamız ile de müşterilerimizin şubeye gitmeden, çağrı merkezini aramadan hızlı ve kolay bir şekilde şifre işlemlerini gerçekleştirmelerini sağlıyoruz. Böylelikle müşterilerimiz, tüm bankacılık işlemlerini dijital kanallarımızdan yapmaya hemen başlayabiliyor.

Yeni teknolojileri bankacılık alanında uygulamak için atak davranıyoruz. VakıfBank’ın güçlü dijital kanallarında her gün milyonlarca müşterimiz işlem yapıyor. Bugün itibarıyla bankamızdaki işlemlerin yüzde 94’ü şube dışı kanallardan gerçekleşiyor. Sadece VakıfBank Mobil’i aktif olarak kullanan müşteri sayımız 5,7 milyonu aşmış durumda. Sesli asistanımız ViBi ile VakıfBank Mobil’de sesli yönlendirme teknolojisi ile de çağrı merkezimizde müşterilerimize hizmet veriyoruz. Bu ve benzeri teknoloji gücümüzle pandemi döneminde artan yoğunluğa karşın hizmet kalitemizi korumayı başardık. NFC teknolojisini kullanarak hayata geçirdiğimiz yeni uygulamamızla da dijital kanallarımızın kullanımını daha da kolay hale getirdik. Bugünden sonra da yenilikçi teknolojilere hızla adapte olup ürünleştirme kabiliyetimizle müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmaya devam edeceğiz.”