Ofis Çalışanlarına Eğlenerek Çalışmak İçin Basit Öneriler!

Ofis çalışanlarının yaptıkları işten zevk almalarının bir yolu da iş yerinde eğlenerek ve mutlu olarak çalışıyor olmalarıdır. İş yerinin kurallarına uyulması gerektiğini unutmadan bazı küçük noktalara dikkat etmek eğlenerek çalışmanızı ve işinizden daha çok zevk almanızı sağlar. Yapılan bazı araştırmalara göre uzmanlar, işlerini oyuna dönüştüren şirketlerin performans ve verimlilik düzeylerinde yüzde 63 oranında artış olduğunu tespit etmiştir. Üstelik işi eğlenceli bir hale getirmek, iş yerinde çalışan personellerin birbirine daha hızlı bir şekilde adapte olmasını ve iletişim ile sosyal becerilerini pekiştirmesini sağlamaktadır.

İş yerinizde karakterinize uygun arkadaşlarınız mutlaka olmalıdır. Kişilerin konumuna bakmadan onlarla arkadaş olmayı denemelisiniz. Molalarda ve fırsat buldukça eğlenceli bulduğunuz kişilerle sohbet etmeniz, zihnen dinlenmenize yardımcı olur. O iş yerinde yeni işe başlamış olsanız bile fikirlerinizi açıkça söylemekten çekinmemelisiniz. Sadece dinleyen biri olmamalı, sohbetlere katılmalısınız. Aksi düşünceniz bile olsa fikrinizi bildirmelisiniz.

İş yerlerinde birbirine uygun kişiler bir zaman sonra ortaya çıkar ve gruplaşmalar oluşur. Dahil olduğunuz gruptaki arkadaşlarınızla akşamları ya da hafta sonları için planlar yapın. Böylece hem eğlenmiş hem de birbirinizi daha iyi tanımış olursunuz. İş arkadaşları ile aktivite yapılan bir hafta sonundan sonraki iş haftası çok daha eğlenceli geçecektir. Arada kurulan samimiyet bağı gelişecektir. Fakat personeller bu alanda da dikkatli olmalıdır. Fazla samimiyete girilmemeli, özel hayatla ilgili bilgiler deşifre edilmemelidir.

Gün boyunca rutin olarak yaptığınız işten sıkıldığınızda bambaşka bir iş yapın. Acil olmayan evrakların fotokopisini çekin, ofiste bir tur atın, masanızı toparlayın, kendinize bir kahve alın. Çeşitli aktiviteler yaparak zihninizi dağıtmak, bu süreyi fazla uzun tutmamak, performansınızı olumlu yönde etkiler. Hiçbir insan, aynı iş üzerinde saatlerce yüksek odak seviyesinde çalışma potansiyeline sahip değildir. Bu alanda başarılı olmak isteyenler “Pomodoro Tekniği” kullanabilir.

Yöneticilerinizle Samimi Olun

Yöneticilerin iş yerinde oluşturduğu baskı ve stres çoğu zaman kaçınılmazdır. Onların da bir insan olduğunu unutmamak iletişim kurmanıza yardımcı olur. Yöneticilerinizle samimiyet kurun, saygıdan vazgeçmeden onlarla sohbet edin, küçük şakalar yapmaktan çekinmeyin. Tıpkı sizler gibi üzülebilir, mutlu olabilirler. Kimi zaman yaşanan olaylara karşı duygusal kırgınlıklarını ve öfkelerini gizleyemeyebilirler. Bu gibi durumlarda anlayışlı olmanız gerekir.

İş arkadaşlarınız sizi gülümsemeniz ile tanısın. Her şartta gülümseyin. Pozitif bir çalışan diğer kişilerin iletişim kurmak isteyeceği kişidir. Gülümsemek hem stresten uzak kalmanızı, hem de yeni arkadaşlarınız olmasını sağlar. İş arkadaşlarınızla iş dışında yaptığınız planlara yöneticilerinizi de davet edin. Bu davet aradaki ilişkileri olumlu etkileyeceği gibi ofis ortamında iş saatlerindeki stresin azalmasına yardımcı olur.

İş yerlerinde herkes iletişim içindedir. Ancak kendinize uygun bulduğunuz arkadaşlarınızın yaşıtlarınız olmasına dikkat edin. Sizden çok büyük ya da çok büyük arkadaşlarla ortak noktalarınız az olacağından geçireceğiniz zaman yaşıtlarınız kadar zevkli olmayabilir.