Ofis Masasında Mutlaka Bulunması Gereken Eşyalar

Gününüzün büyük bir bölümünü ofis masanızın başında geçirmeniz gerekmektedir. Düzenli ve planlı bir çalışma masasına sahip olmak, işlerinizdeki verimliliği arttırabileceği gibi, masanızı kişiselleştirerek, iş yerindeki motivasyonunuzu yükseltebilir.

Masanızı Kişiselleştirin

Çalışma arkadaşlarınızla ya da müşterilerle iletişime geçerken mutlaka kulaklık kullanmalısınız. Telefon görüşmelerinde kulaklık kullanmak, konsantre olmanızı ve daha odaklı bir şekilde çalışmanıza yardımcı olmaktadır. Mutlaka telefonunuzun şarj aleti ofis masanızda olmalıdır. Çalışma hayatı içerisinde şarj aletleri oldukça önemlidir. Bilgisayarınızın, cep telefonunuzun ya da tabletinizin şarj aletinin olmasına özen göstermelisiniz. Powerbank taşımanız daha faydalı olacaktır. Mutlaka acil durumlar için ofis masanızda bulunan bir sağlık seti olmalıdır. Yara bandı, yara kremi, ağrı kesici, ateş düşürücü ve soğuk algınlığına yönelik ilaçlar, hijyenik ped, sargı bezı, pamuk gibi malzemeler ofis çekmecenizde yer almalıdır. Ani olaylara karşı müdahale etmeniz önemlidir. Tüm bunları ufak bir kutu içerisine koyabilirsiniz.

Ofis masanızın olmazsa olmaz parçası atıştırmalıklar olmalıdır. Yemek molasında istediğiniz yemeği ofiste bulamayabilirsiniz. Bunun için çekmecenizde birkaç atıştırmalık ürünün bulması faydalıdır. Kimi zaman yediğiniz yemekle de doymayabilirsiniz. Kuru meyveler, çerezler, meyveler, atıştırmalık ürünler ya da hazır kahveler koyabilirsiniz. Mutlaka kişisel bakım malzemelerinizi bulundurmalısınız. Önemli bir toplantı öncesinde makyajınızı tazelemek, dişlerinizi fırçalamak isteyebilirsiniz. Diş ipi, sabun ve diş macunu gibi ürünleri yanınızda bulundurmanız bu nedenle faydalıdır. Bunlar haricinde deodorant, parfüm, el kremi, ıslak ve kuru mendil gibi malzemeler de bulunabilir. Ofisinizin havalandırmasının düzgün çalışıp çalışmamasına karşı olarak mutlaka yanınızda bir ceket ya da şal bulundurmalısınız. Klimadan kaynaklı hastalıklar ile mücadele etmek istemiyorsanız, bu eşyayı alarak, iklimlendirmeyi kendiniz ayarlayabilirsiniz. Mutlaka kendinize ait ofis malzemelerini masanızda bulundurmalısınız.

Kendinize özel bir kalemlik, kahve bardağı, dolma kalem ya da tükenmez kalemler, çeşitli ofis malzemesi araçları, ataşlar ve daha nicesi… Bu malzemeler size özel bir masa oluşturmanızı ve masanızı kişiselleştirmenizi sağlayacaktır. Masanızı renklendirmek istiyorsanız mutlaka fotoğraf çerçevesi ya da süs bitkisi de koyabilirsiniz. Teknoloji ne kadar ilerlese de masanızın üzerinde bütün haftayı ve ayı gösteren bir takvim bulunmasına özen gösterin. Bu takvimin ajandalı takvimlerden olması da oldukça işinize yaracaktır. Günlük, haftalık ya da aylık program yaparken bu takvimler işinize yaracaktır. Ofis masanızın üzerine alacağınız saat, daha verimli çalışmanızı sağlayabilir. Masanızın üzerinde mutlaka bir saat olmasına özen gösterin. Kendinize belli zaman süreleri vererek, verimliliğinizi arttırabilirsiniz. Örneğin 30 dakika boyunca kesintisiz çalışıp, 5 dakika mola vermeniz, iş yerinizdeki performansınızı arttıracaktır.