QNB Finansbank 10 Milyon TL Destek Verdi!

QNB Finansbank, küresel alanda yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle sağlık sistemi için destek vereceğini açıkladı. Banka, sistem içerisinde oluşan ihtiyaçları karşılamak için 10 milyon TL değerinde fon ayırdığını duyurdu.

Yeni tip koronavirüs salgınının (Covid-19) ülkemizde de görülmesi ile birlikte ilk olarak finans sektörünün ve işletmelerin olumsuz yönde etkilenmesine karşı bankalar gerekli önlemleri uygulamaya geçirdi. Hem müşterilerinin hem çalışanlarının hem de toplumun sağlığı açısından gerekli tedbirlerin alınmasının yanı sıra “Ekonomik İstikrar Kalkanı” için de finans sektöründe gerçekleşebilecek olası kötü senaryolara karşı destek verileceği açıklandı.

Üzerimize Düşen Görevi Yerine Getiriyoruz

QNB Finansbank tarafından yapılan açıklamaya göre, bankacılık sektörünün salgından etkilenen ilk sektör olduğuna değinildi. Bu durumda bankaların harekete geçtiği ve QNB Finansbank’ın da üzerine düşen görevi yerine getirdiği ifade edildi. Salgından etkilenen birey ve kurumlara destek olmak amacı ile bir dizi uygulamanın da hayata geçirildiği söylendi. Gerek ülke ekonomisi gerek sağlık sistemi ihtiyaçlarını karşılamak için banka, her türlü tedbiri alma ve desteği sunma faaliyetlerini gerçekleştirmeye devam edeceğinin de altını çizdi.

Yapılan açıklama doğrultusunda, bankanın salgın ve etkilerine karşı mücadelede kullanılmak üzere 10 milyon TL fon ayırdığı belirtildi.