QNB Finansbank 15 Milyon Dolar Yatırım Yapacak

QNB Finansbank, QNBEYOND Hızlandırma Programı ile start-up ekosisteminde bulunan girişimler için QNBEYOND Ventures’e yatırım yapacağını açıkladı. Banka tarafından yapılan açıklama doğrultusunda bu yatırımların hem Türkiye hem de uluslararası alanda olacağı, stratejik hedefler ile örtüşen ve finansal servislerin geleceğini şekillendiren girişimlerden yana olacağı belirtildi.

QNBEYOND Hızlandırma Programı kapsamında ilk dönem girişimleri içerisinde yer alan Kassa’ya banka 200 bin dolar değerinde yatırım gerçekleştirmişti. Bu süreçte yeni yatırımların gerçekleşebilmesi için 15 milyon dolar ile QNBEYOND Ventures kuruldu.

QNB Finansbank 20 Farklı Girişime Yatırım Yapacak

Yaklaşık olarak toplamda 20 farklı girişime yatırım yapmayı hedefleyen QBEYOND Ventures, girişim haricinde bu alandaki sermayeyi fonlamada yatırımcı unsuru da taşıyacak.

Fintech, SaaS, cybersecurity, AI, Big Data, retailtech, regtech, marketplace, insurtech, agritech, proptech gibi finansal hizmetler etrafında konumlanan dikeylere odaklanacak QNBEYOND Ventures’ta girişim başına ortalama ilk yatırım miktarı 300 bin dolar olarak yer alacak. Eğer girişim uygun koşullarda portföy girişime dönüşür ise bu miktar 1 milyon dolara ulaşabilecek.

QNBEYOND Ventures girişim süreçlerinde yatırım değerlendirmesi yaparken bankanın stratejik önceliklerine dikkat edecek. Bu kapsamda ürün teknolojisi, pazarda yaratılan değer vb. unsurlar ön planda tutulacak.