Bank of America Analistlerinden Durum Değerlendirme

S&P 500 yani Standard & Poor’s tarafından yapılan borsa endeksi, 500 büyük Amerikan şirketini ve Amerika’nın hisse senedi piyasasının yaklaşık %75’ini kapsamaktadır.

S&P 500 yeni bir rekor seviyeye ulaşmaya çok yakın ancak çok sayıda risk bulunuyor. Korona virüsün ikinci dalgası ile gerçekleşebilecek aksaklıkların yanı sıra kasım ayında tartışmalı bir başkanlık seçimi, borsanın toparlanmasını zorlayabilir.

ABD’li milletvekilleri bir sonraki korona virüs teşvik tasarısını kabul edemedikleri için bir çıkmazdalar. Senatonun da eylül ayına kadar ertelenmiş olması, anlaşmaya varma süresini haftalarca uzatabilir.

Bank of America’nın analiz uzmanları ilerleme eksikliği ve kongrenin kararlılığını tüketmiş olabileceğini, politikacıların ise bu durumdan piyasa düzeltmesi ile kurtulacağını belirtti.

Piyasalar için bir diğer risk ise analistlere göre, meclis tarafından seçilmiş bir başkan olması. Ayrıca posta yoluyla oy pusulaları gönderimi ve çekişmeli eyaletlerdeki yeniden sayımların oluşturacağı endişeler, yatırımcılar için fazla belirsizlik yaratacak.

Bank of America’ya göre, piyasayı etkileyebilecek diğer faktör ise aşı olarak görünüyor. Bank of America analistleri son olarak, satın alma fırsatlarına hazır durumda olunması gerektiğinin altını çizdi.