QNB Finansbank Kredi Ödemelerinde 1 Yıla Varan Yapılandırma İmkanını Sundu

Dünya çapında yaşanan ve ülkeleri ekonomik yönden olumsuz bir şekilde etkileyen Koronavirüs salgını nedeniyle, finansal krizlerin ortaya çıkması artık an meselesi! Olası finansal krizlere karşı en kötü senaryoları düşünen ve gerekli tedbirleri alan bankalar, hem bireysel hem de tüzel müşterileri için kredi ödemelerinde düzenlemeler yapıyor.

Gerekli tedbirleri alan ve yeni düzenlemeler getiren bankalardan biri de QNB Finansbank oldu. Ekonomik sıkıntılara karşı destek paketi hazırlayan banka, tüzel ve bireysel müşterileri arasından kredi kullanımı bulunan müşterilerine, bankaya başvuru yapmaları doğrultusunda kredilerin anapara, faiz ve komisyon ödemelerinde 3 ay erteleme yapılacağını açıkladı.

Kredi ödemelerine getirilen erteleme imkanının yanı sıra sektör içerisinde faaliyet gösteren müşterilerine özel de bir uygulama oluşturdu.

6 Ay ile 1 Yıl Arasında Yapılandırma İmkanı

QNB Finansbank, sektör içerisinde faaliyet gösteren ve bu süreç içerisinde etkilenen tüzel müşterilerinin nakit akış problemi yaşamaması için yeni bir uygulama başlattı. Banka, nakit akış problemi yaşayan tüzel müşterilerinin 6 ay ile 1 yıl arasında geçirecekleri “ödemesiz dönem” paketini sundu. Bu pakette tüzel müşteriler, 6 ay ile 1 yıl arasında kredilerini yeniden yapılandırma hakkına sahip olacak.

Kredi ödemesinde problem yaşayan bireysel ve tüzel müşteriler, banka dışı kanallar aracılığıyla kredilerini erteletebilecek ya da ödemesiz dönem uygulaması taleplerini sunabilecek. Başvurular QNB Finansbank Müşteri İletişim Merkezi üzerinden alınacak.