Sberbank Başkanı Koronavirüs ile İlgili Açıklama Yaptı!

Sberbank Başkanı Gref, koronavirüs ile ilgili açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada önümüzdeki haftalar içerisinde yaşanan bu panik dalgasının sona ereceğini söyleyen Gref, Rusya’nın en büyük bankası olan Sberbank için de gerekli önlemlerin alındığını ifade etti.

Rusya’nın en büyük bankası olan Sberbank, koronavirüs ile birlikte ülke içerisinde yaşanan panik haline ve ülke ekonomisindeki dalgalanmalara yönelik açıklamada bulundu. Sberbank Yönetim Kurulu Başkanı Herman Gref, açıklamasını Rus basını önünde gerçekleştirdi. Yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

“Krizin ilk başta göründüğünden çok daha derin olduğu ortaya çıktı. Tüm ülkelerin hükümetleri krize karşı mücadelede aktif olarak görev aldı… Fakat panik dalgasının önümüzdeki haftalarda bitmesi gerektiğine inanıyorum. Gerekirse, Sberbank yaklaşık 3 trilyon ruble likidite çekebilir ve bu anlamda banka kriz için herkesten daha iyi hazır.”

Rusya’daki Ekonomik Kriz Güçleniyor

Rusya’daki ekonomik krizin güçlenmesi hem ülke içerisindeki vatandaşları hem de bankaları risk altına alıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle güçlenen kriz, bankaların korkulu rüyası haline gelmiş durumda. Rusya’nın en çok okuyucu kitlesine sahip olan gazetelerinden biri olan Vedomosti, Sberbank’ın ekonomik kriz ile ilgili olarak üç farklı senaryoya sahip olduğunu ve en stresli senaryonun ise petrol fiyatlarını kapsadığını belirtti.

Vedomosti Gazetesi’ne göre bankanın en kötü senaryosunda petrol fiyatları 20 dolara kadar düşecek, dolar döviz kuru 100 rubleye kadar yükselecek ve çeşitli makro ekonomik değişimler yaşanacak. Bu değişimler içerisinde üretim zincirinde geçici kırılma ve bazı işletmelerin uzun süreli olarak faaliyetlerini durdurması yer alacak.

Sberbank Yönetim Kurulu Başkanı Herman Gref, “Bu durumda sorun yaşayabilecek tüm müşterileri soyadıyla belirledik ve her bir destek ve yardım planı hazırlamak için müşterilerimizle birlikte çalışıyoruz… Bir şey olursa, Sberbank, kurumsal müşterilerine yardım için hükümete başvurabilecek.” açıklamasında da bulundu.