Bankalar Deprem Mağduru Esnafa Destek Oluyor!

Bankalar Deprem Mağduru Esnafa Destek Oluyor!
Bankalar Deprem Mağduru Esnafa Destek Oluyor!

30 Ekim 2020’de yaşanan tsunami ve deprem afetinden dolayı mağduriyet yaşayan esnaflara bankaların da yardımı ile destek yapılacak. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, destek verileceğini açıkladı. Mutlu, KOSGEB’in mağdur esnafa 100 bin liraya kadar faizsiz destek sağlayacak. KOSGEB Veri Tabanı’na kaydı onaylı kaydı bulunan esnaflara “Acil Destek Kredisi” kapsamında ilk yıl ödeme olmaksızın toplamda 36 ay vadeli sunulacak kredide ödemeler 3 aylık taksitler ile gerçekleşecek.

KOSGEB tarafından 100 bin TL üstü kredi programında depremden ve tsunaminden zarar gören esnaflarından Kaymakamlık ya da Valilik üzerinden belge almış esnaflar yararlanacak. Yeni Asır’da yer alan habere göre kampanya kapsamında faizlerin tamamı KOSGEB tarafından karşılanacak. Mutlu, teminat problemi yaşayabilecek işletmeler için de Kredi Garanti Fonu’nun program içerisinde yer alacağını da belirtti. Bu kapsamda destek olan bankalar ise DenizBank, Türk Ekonomi Bankası, Vakıflar Bankası, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası ve İş Bankası yer alıyor.

Hasarları Tespit Ettik

Mutlu, “7 ayrı grup ile saha çalışması yaparak Bornova ve Bayraklı’da yıkılan binalarda bulunan ve Seferihisar’da selden zarar gören esnaf sanatkarları, hasarlarını tespit ettik. Esnaf sanatkarların iletişim bilgilerini, unvanlarını, adreslerini ve hasarlarını fotoğraflarla belgeleyerek rapor hazırladık ve Başta Cumhurbaşkanımız Erdoğan olmak üzere, Ticaret Bakanlığı’na, İzmir milletvekillerine, mülki amirlere ve yerel yönetimlere taleplerimizle birlikte ilettik.

Taleplerimizin karşılık bulması camiamızı sevindirdi. Gerçekten de hem deprem hem pandemi tedbirleri esnaf sanatkarımızın dayanma gücünü zorlamaya başlamıştı. Bu noktada çalışmalarımıza her zaman destek olan KOSGEB İzmir Müdürü Levent Arslan’a da teşkilatım adına teşekkür ediyorum. Yeni programın mağdur esnaf sanatkarlarımızın yaralarına bir nebze olsun merhem olacağına inanıyoruz.” şeklinde açıklamada bulundu.