BNP Paribas Kredi Ödemelerini 3 Ay Erteledi

Koronavirüs salgını nedeniyle uluslararası bankalar da çeşitli önlemler almaya başladı. BNP Paribas, kredi ödemelerinde ve temassız ödeme işlemlerinde değişiklik yaptı. Şifre girilmeden yapılan temassız ödeme işlemlerinde limit yükselten ve kredi ödemelerini 3 ay erteleyen banka çeşitli tedbirler de aldı.

Mastercard ile yapılan ödemelerde ödeme limitini 100 PLN yapan banka, yakın zaman içerisinde Visa kart kullanıcıları için de aynı limit işlemine izin vereceğini açıkladı. Bankadan ihtiyaç, taşıt, bireysel, eğitim, sağlık ve ticari kredi kullanan müşterilerin kredi ödemelerindeki anapara ve faiz taksitlerinin geri ödemesi ise 3 ay ertelendi. Kredi ödemelerinin ertelenmesi için bireysel müşteriler ve mikro girişimciler talepte bulundu.

Bank Millennium ve Santander Dahil

Temassız ödeme limiti sınırı, Bank Millennium ve Santander bankaları tarafından da işleme alındı. Bunun için banka, tüm operatörleri ve e-Hizmet veren yazılım uygulamaları ile hazır olduğunu ifade etti. Mastercard ve Visa kartlarını kullanan müşterilere de konuyla ilgili olarak SMS ve e-posta bilgilendirilmesi gönderildi.

Bununla birlikte BNP Paribas, tüm işlemlerin yine aynı şekilde yapılabileceğini, müşterilerin herhangi bir talepte bulunmaması gerektiğini de ifade etti. Alınan karar öncesindeki ödeme limiti ise 50 PLN idi. Fakat limitin arttırılması, her yerde limitin kullanılabileceği anlamına gelmiyor. Limit, yeni yazılımın yüklendiği cihazlarda geçerli olacak. Perakende ve servis mağazalarında ise kademeli bir şekilde limit işlenecek. Bu nedenle banka her müşterinin aynı limite kavuşmasının birkaç ay sürebileceğini de ifade etti.

Kredi Ödemeleri 3 Ay Ertelendi

Kredi ödemelerinin 3 ay ertelenmesi ile ilgili olarak BNP Paribas’ın resmi internet sitesi üzerinden işlem yapılabileceği belirtildi. Kredi geri ödemelerini ertelemek isteyen müşteriler resmi internet sitesi üzerinden başvuru yaparak ödemesini askıya alabilecek.

Başvuru formu doldurulurken kredi sözleşmesi üzerindeki numaranın girilmesi de gerekiyor. Başvuru yapıldıktan sonra bankanın müşteri hizmetleri ile iletişime geçilmesi, gerekli erteleme şartlarının kabul edilmesi ve sözleşmenin onaylanması da gereken işlemler arasında yer alıyor. Bunlar haricinde müşterilerin herhangi bir belge sunmasına gerek kalmıyor. Ek ücret de alınmıyor.

İşletme ve firma sahiplerinin kredi ödemelerinde ise erteleme 6 aya kadar uzayabiliyor. İşletme ve firma sahiplerinin de aynı adımları takip etmesi, küçük, orta ölçekli işletme sahibi olduklarını belirtmesi ya da kurumsal bankacılık alanındaki faaliyetlerini göstermesi gerekiyor. Bu kişilere yönelik banka bireysel olarak ek çözümler de sunuyor.

BNP Paribas haricindeki kredi ödeme ertelemeleri; Bank Pekao, PKO Bank Polski, mBank, ING Bank Śląski ve Idea Bank tarafından da yapıldı.