Deutsche Bank PromptPay Ödemelerine Başladı

Deutsche Bank, birinci aşamanın bir parçası olarak, banka müşterilerine Tayland genelinde anlık ödeme seçenekleri sunacak. Yılın ilerleyen dönemlerinde ise ikinci aşama olarak ülke çapında anlık ödemelerin yapılmasını sağlayacak.

Şirketler için PromptPay tahsilatları hızlı ve güvenli bir şekilde ödenmeye başlayacak. Ülke çapında PromptPay ödemelerini almak isteyenler ödemenin yatmasını istedikleri bir hesap numarası veya şahıslar için vatandaşlık numarası, firmalar için ise kurumsal vergi numarası belirtmeleri gerekecek. Ayrıca dileyenler herhangi bir ek ücret ödemeden Gelir Dairesinden kurumlar vergisi iadelerini alabilecekler.

PromptPay, devlet tarafından yönetilen bir ödeme modeli olup, finansal kapsamda sunulan ödemeler ile halkın desteklenmesi amaçlanmaktadır. Sistem, Tayland’da ulusal bir ödeme hizmeti sağlayıcısı olan Ulusal ITMX Ltd tarafından işletilmektedir.

Deutsche Bank İşletme Sermayelerini En Üst Seviyeye Çıkarmayı Hedefliyor

Deutsche Bank, destek almak isteyenlerin saniyeler içinde fon almasına olanak tanıyan anında ödeme hizmeti sunarak, ödenmemiş ödemelerin riskini en aza indirmeyi ve böylelikle işletme sermayelerini en üst düzeye çıkarmayı hedefliyor. Ayrıca, anında ödemeleri uygulama işleme ara yüzünü (API) teknolojisiyle birleştirerek, banka müşterilerini ödemeleri iş ve hazine süreçlerine sorunsuz bir şekilde entegre etmek için yeni etkileşimli fırsatlar sunabilmektedir. Şu anda Deutsche Bank, dünyanın dokuz yerinde anlık ödemeleri destekleyebilme gücüne sahiptir.

Deutsche Bank, sunumunu yaptığı PromptPay ödemeleri ile ilgili açıklamayı bankanın Tayland Ülke Başkanı Pimolpa Suntichok yaptı ve şu sözleri söyledi.  “Verimlilik, netlik ve ödemelerin hızı şirketler için giderek daha önemli bir hal aldı. Müşterilerimize anında ödeme yapmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.