Sberbank Salgın Yüzünden Etkilenen KOBİ’leri Destekleyecek

Sberbank, salgından etkilenen KOBİ’leri destekleyeceğini duyurdu. Google ile birlikte gerçekleştireceği iş birliği sonucunda COVID-19’dan etkilenen KOBİ’lere beklenen destek gelmiş olacak.

Sberbank, COVID-19’dan etkilenen KOBİ’lere iş becerileri geliştirme ve iş operasyonlarını sürdürme fırsatları bulma konusunda ortak bir ücretsiz eğitim programı sunacak. Bu sunumu ise Google alt yapısında ve Google desteği ile hayata geçirecek. Sberbank, KOBİ’lere destek amacıyla Google ile Hangout Show’u başlattığını resmi olarak duyurdu.

‘İşletmelerin Fırtınada Hayatta Kalmasına Nasıl Yardımcı Olunabilir?’ ismi ile faaliyete sokulan program, etkinlik mekanları kiralama hizmeti sunmakta olan BASH Today’in kurucusu Efim Kolodkin, Avocado Point café chai’nin kurucu ortağı Elina Osipova’nın ve Synchronize kurslarının kurucu ortağı Maria Borodetskaya tarafından düzenlenecek.

Programın değişen müşteri ihtiyaçlarına yönelik hizmet, çalışan desteği için önlemler, uzaktan ağ oluşturma, mevcut krizdeki iş fırsatları vb. dersleri de kapsaması beklenmektedir. Program aynı zamanda azalan talep ve gelir nedeniyle işletmelerin karşılaştığı zorlukları ve önlemleri de konu alacaktır.

Sberbank Bankası’ndan Ücretsiz Satış Analizi Çözümü

Son zamanlarda, Sberbank ve bir BT şirketi olan OFD Platform, COVID-19 pandemisinin ortasında ‘Kendinizi Pazar ile Karşılaştırın’ adlı bir satış analizi hizmetinin başlatıldığını duyurdu. Ücretsiz olarak sağlanan satış analizi çözümü, pandemiden etkilenen KOBİ’lere yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Ücretsiz olarak sunulacak olan satış analizi çözümünün; küçük perakendeciler, gıda şirketleri ve hizmet işletmeleri için ölçümlerin ve tahmin araçlarının kullanılabilirliğini kolaylaştırması beklenmektedir.

Son zamanlarda, Sberbank Group’un bulut platformu SberCloud , SberCloud’a erişim sağlamak için Huawei ile bir ortaklık kurdu. Banka, bulut platformunun IaaS ve PaaS bulut hizmetlerinin geliştirilmesine yardımcı olacağını ve müşterilerinin bulutta BT altyapısı oluşturmasını ve uygulamaların geliştirilmesine ve bakımına yardımcı olacağını belirtti.