Sigortacılık Geleceğin Mesleği Olarak Görülüyor!

Günümüzde kariyer planlaması içerisine giren gençler gelecekte de gözde olan meslekleri sıralamalarında yukarılara yazmayı istiyorlar. Yapılan pek çok değerlendirmenin ardından sigortacılık mesleği gözde meslekler grubunda yer alırken geleceğin meslekleri arasına da girmeyi başardı. Günümüzde gelişen teknoloji ve imkanlar dahilinde yaşam süresi uzamaya başladı. Sağlık sektörüne duyulan ihtiyacın artması ve bu alanda yaşanan gelişmeler bağlı bir sektör olarak tanımlanan sigortacılık sektörünü de yakından etkiliyor. Pek çok etkenin birleşmesinin ardından sigortacılık sektörü öne çıkan meslekler arasında yer almaya başladı. California Üniversitesi tarafından yürütülen bir araştırmanın ardından dünyada sigorta sektörünün 2020 yılında büyük bir gelişme kaydetmesi bekleniyor. Sadece bir yıllık süreçte sektör yüzde 22 oranında büyüyecek. Büyümeyle birlikte bu alanda ihtiyaç duyulan istihdam miktarı da giderek artacak.

Sigortacılık sektörü son yıllarda Türkiye’de de ciddi bir yükseliş trendi içine girdi. Konut, sağlık, kasko gibi çeşitli ihtiyaçların artması sektöre duyulan güveni ve ihtiyacı perçinlemiş oldu. Yeni ürünlerin ortaya çıkması ve yeni kampanyalarla sürecin desteklenmesi genç insan enerjisinin de en doğru şekilde yansıtılabildiği sektör olarak ifade ediliyor. Sigortacılık sektörü Y kuşağının tüm çalışma motivasyonunu yansıtabileceği bir çalışma ortamı sunuyor. Uzun vadeli staj imkanları ile öğrencilerin kendilerini her anlamda yetiştirmeleri için iyi bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

Sigortacılık Mesleği Yurt Dışında Kariyer İmkanı Sunar!

Sigortacılık sektörü tüm dünya çapında sürekli ihtiyaç duyulan, yenilenen ve bu amaçla gelişme gösteren bir sektör olduğu için hem yurt içi hem de yurt dışı imkanları değerlendirmek tamamen öğrencilerin ve sektöre ilgili olan kişilerin elinde. Çeşitli çok uluslu sigorta şirketlerine başvurarak staj imkanlarından yararlanabilirsiniz. Günümüzde artık pek çok sigortacılık şirketi pek çok alanda faaliyet verdikleri için yurt dışında açtıkları bayilikler ile birlikte yurt dışı çalışma olanakları da sağlıyorlar.

Günümüz şartlarında sigortacılık şirketleri çalışanların verimlilik süreçlerini desteklemek adına farklı çalışma stillerinden faydalanıyorlar. Çalışanların hafta birkaç gün ofis dışından çalışmalarına imkan tanıdıkları gibi çalışan motivasyonunu bu sayede yüksek tutmaya çalışıyorlar. Sektör içerinde motivasyonu ve çalışanlar arasında kaynaşmayı sağlamak adına seminerler, eğitimler ve çeşitli oyun günleri düzenleniyor. Eğlenceli ve yaratıcı bir çalışma sisteminin benimsenmesi amaçlanıyor.

Çalışanlar Esnek Yan Haklar İle Destekleniyorlar!

Çalışanların mutluluğu sektörde son yıllarda şirketlerin benimsediği yeni çalışma politikası ile birlikte en önde tutulmaya başlandı. Motive olmalarını sağlamak ve her yönden işe bağlılıklarını yükseltmek için sektörde çalışanlara esnek yan haklar da sunuluyor. Pek çok şirket çalışanı çalışırken kendi yan haklarını belirleyebilecek paketlerini kendileri hazırlayabiliyorlar. Şirketlerin değişen sistemlerine göre çalışanlar için yemek bedelleri, özel sağlık sigortaları hazır olarak sunuluyor. Bunun yanı sıra performansa bağlı olarak giyim, tatil ya da teknoloji çekleri ile sosyal hayatları da zaman zaman desteklenebiliyor.

Yeni Mezunlar Stajyer Gelişim Programı İle Destekleniyor!

Şirketler genellikle sektörde daha genç ve dinamik bir yapı oluşturmak adına yeni mezunları tercih ediyorlar. Pek çok sektörde uzun yıllar deneyimli personel arandığı için sigortacılık sektöründe yeni mezunların şanslarının daha yüksek olması cezbedici bir durum olarak düşünülebilir. Şirketlerin büyük bir kısmı henüz Bankacılık ve Sigortacılık Bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerin sektöre kazandırılması için uzun vadeli staj imkanları sunuyorlar. Stajda gösterilen başarı, staj sonrasında sektöre hazır olup olmaması gibi çeşitli kriterlere bakılarak şirketleri bünyesinde iş imkanı sağlayabiliyorlar. Stajyerler de diğer sektörlerin aksine staj süreci boyunca kendilerini şirketin ve ekibin bir parçası olarak görüp kendilerine verilen çeşitli görevleri başarılı bir şekilde tamamlıyorlar. Sürekli bir gelişim içerisinde olan sigortacılık sektörü yeni mezunların kariyer imkanlarını en doğru şekilde değerlendirebilecekler, uzun vadede kendilerini geliştirebilecekleri geleceğin meslekleri arasında yerini almış durumda.