Şekerbank Türk Eczaneler Birliği ile İş Birliği Yaptı

Şekerbank, Türk Eczaneler Birliği ile iş birliği yaptı. Yapılan iş birliği kapsamında, eczacılara özel destek paketi sunuldu. Sunulan destek paketinde Şekerbank tarafından verilecek krediden hiçbir masraf alınmayacağı ve eczacıların talepleri doğrultusunda ödemelerini 3 ay erteleyebileceği açıklandı.

Konuya yönelik olarak açıklama yapan banka, yeni tip koronavirüs salgınında (Covid-19) Türkiye’nin oldukça zorlu bir süreçten geçtiğine değinildi. Bu süreçte salgın nedeniyle ekonomik yönden olumsuz etkilenen vatandaşların üzerindeki baskıyı azaltmak için çalışmalara devam edileceği belirtildi. Bu çalışmalardan birinin de Türk Eczaneler birliği ile iş birliğine girilerek eczacılara özel finansal destek paketinin oluşturulması olduğu ifade edildi.

Hiçbir masrafın alınmayacağı finansal destek kapsamında kredinin vade süresi 12 ay olarak belirlendi. İlk 3 ay müşteri talebi doğrultusunda ödeme planında erteleme yapılabileceğini belirten Şekerbank, kredinin yıllık faiz oranını ise yüzde 1,09 olarak belirledi. Eczacıların bu finansman desteğinden 8 Haziran 2020 tarihine kadar faydalanabileceği de vurgulandı.

“Sorumlu Bankacılık Anlayışımızla Desteklemeye Devam Ediyoruz”

Verilecek destek paketi ile ilgili olarak Şekerbank Perakende ve Tarım Bankacılığı Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Tuğbay Kumoğlu açıklama yaptı. Kumoğlu’nun açıklamasında şu sözler yer aldı:

“Şekerbank olarak sorumlu bankacılık anlayışımızla korona virüs salgını nedeniyle yaşadığımız bu olağanüstü dönemde müşterilerimizi ekonomik açıdan desteklemeye devam ediyoruz. koronavirüs salgınıyla mücadelede en önemli gücümüz sağlık çalışanlarıdır. Geçtiğimiz haftalarda açıkladığımız ekonomiye destek paketimiz dâhilinde sağlık çalışanlarının mevcut kredi ve kredi kartı ödemelerini haziran ayına kadar ötelemiştik. Bu süreçte önemli bir görev üstlenen eczacılarımızı da sağlık çalışanları arasında görüyor ve Türk Eczacılar Birliği ile iş birliğimiz kapsamında onlara özel bir destek sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Şekerbank olarak içinden geçtiğimiz bu süreçte her zamankinden daha çok ekonomimizi desteklemeye ve müşterilerimizin yanında yer almaya devam edeceğiz.”