Koronavirüs QNB Finansbank Hisselerine Sert Vurdu

Koronavirüs salgını ile birlikte Borsa İstanbul’daki hisse senetlerinde de sert bir düşüş meydana geldi. Bu düşüşten en çok etkilenen banka ise QNB Finansbank oldu. Koronavirüs salgınından önce BİST Endeksi’ne 60 bin yeni yatırımcı katılmıştı. Salgın sonrasında küçük yatırımcıların neredeyse tamamının battığı görüldü. QNB Finansbank ise yüzde 62’lik bir değer kaybı yaşadı.

Yüzde 62 Değer Kaybetti

22 Ocak tarihinde TL üzerinden tüm zamanların rekoru kırılmış ve BİST Endeksi 124 bin 536 puan yükselmişti. Fakat koronavirüs salgınının piyasalarda yarattığı şok ile birlikte endekste yüzde 28,9 oranında bir değer kaybı yaşandığı görüldü.

Bankacılık endeksinde ise günlük düşüşün yüzde 5 oranına yükselmesi büyük bir endişe yarattı. Meksa Yatırım Stratejisti Zeynel Balcı tarafından hazırlanan tabloya göre BİST Endeksi içerisinde zirveden bugüne kadar olan 39 günlük süreçte en fazla değer kaybeden hisseler arasında yüzde 62’lik oran ile QNB Finansbank yer aldı.

QNB Finansbank’ı sırası ile yüzde 60 ve üzeri kayıp yaşayanlar olarak Dagi Yatırım, Salix Yatırım, Smartiks Yazılım takip etti. Smartiks Yazılım’dan sonra yüzde 58’lik kayıp ile Doğan Burda hisseleri yer aldı.