ING Türkiye’nin Silikon Vadisi’ne Gidecek Start-upları Belli Oldu!

ING Türkiye’nin start-up ekosistemini güçlendirmek amacı ile düzenlendiği hızlandırma programını “Monday Hero” takımı kazandı. Banka tarafından yapılan açıklamaya göre, MVP 1.0 ve daha ileri aşama girişimlerin kabul edildiği hızlandırma programına, mobil uygulamalardaki yazılık geliştirme sürecinde yapılan tasarımları kodlama haline getirerek tasarım sonrası geliştirmede süre ve maliyeti yüzde 30 düşüren Monday Hero ekibi kazandı.

Monday Hero ekibi içerisinden bir kişi büyük ödülün sahibi oldu. Böylelikle Kaliforniya’da yer alan Draper Üniversitesi’nin 5 haftalık “Hero Training Programı” ile bu kişi Silikon Vadisi’ne gidecek. Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle programın iptal edilmemesi halinde ekip üyesi Silikon Vadisi’ne gönderilecek.

ING Türkiye Açıklama Yaptı

ING Türkiye Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Bahadır Şamlı konuya yönelik olarak açıklama yaptı. ING Türkiye’nin bankacılık lisansına sahip bir teknoloji şirketi olarak konumlandığını ve çalışmalarını bu doğrultuda şekillendirdiklerini belirten Şamlı şu sözleri söyledi:

“Bu süreçte özellikle ekosistemin gelişimine büyük değer katacağına inandığımız fintech’ler ve startup’lar ile iş birlikleri yapıyor; sağladığımız eğitimlerle gelişimlerine katkı sunuyoruz. Hızlandırma programını da bu bakış açısıyla düzenledik. Sektör için bir laboratuvar haline gelen ve girişimcilerin en büyük destekçisi olmasıyla gurur duyduğumuz ING İnovasyon Merkezi’nde, çok sayıda başvuru arasından titizlikle seçtiğimiz ekiplerle çok keyifli ve verimli bir dönem geçirdik. Ekiplerimiz bu süreçte projelerini geliştirirken yenilikçi fikirleriyle bizlere de ilham verdiler. Hem hızlandırma programını kazanan Monday Hero hem de son ikiye kalma başarısını gösteren Moovbuddy ekibini kutluyorum. İki ekibin de çok başarılı olacaklarına ING Türkiye olarak tüm kalbimizle inanıyoruz. Bu program ayrıca Türkiye’de startup’lara destek verildiği takdirde ne denli başarılı sonuçlar elde edildiğini bir kez daha gösteriyor.”