Sevmediğiniz Çalışma Ortamında Hayatta Kalmanın Yolları!

Yaptığımız işi her zaman sevmek pek mümkün olmuyor. Herkes iş seçimi öncesinde dikkatli olması ve doğru tercihler yapması gerektiğini biliyor. Ancak doğru işin hangi şartlarda nasıl seçileceğini bilmiyorlar. Genellikle hayata bakış açımızı baz alıp, etrafımızdaki büyükleri örnek alarak bir iş seçimi yapıyoruz. Genellikle çevre baskısı ve doğru olduğuna inandığımız sabah 9 akşam 5 işleri tercih ediyoruz. Peki bu işler bize gerçekten uygun mu? Seçtiğimiz meslek, yaptığımız iş, çalışma saatlerimiz, çalışma ortamımız bizi mutlu ediyor mu? Çoğu zaman bu sorulara cesur cevaplar vermeye başladığımız anda iş işten geçmiş oluyor. Yeni bir iş aramaya, her şeye sıfırdan başlamaya gücümüz olmayabiliyor. O zaman bulunduğumuz işi en iyi şekilde yapmaya, yaptığımız işten zevk almaya ve iş hayatımızı daha katlanılabilir bir hale getirmeye çalışacağız. Aksi takdirde iş hayatının enerjimizi sömürmesi bir süre sonra özek ve sosyal yaşantımıza da yansıyacağı için mutsuz bireyler olmamıza sebep olabilir. Peki bunun için neler yapılabilir?

İşe Kendinizi Motive Etmekle Başlayın!

Çoğu zaman istemediğimiz durumlara sırf bizi motive edecek bir şeyler olduğu için katlanırız. Her durumda bizi daha iyi hissettirecek ve daha şevkle çalışmamızı sağlayacak bir şeyler vardır. Bu süreçte kendimizi yeniden tahlil etmeli ve motive olacağımız durumları tespit etmeliyiz. İşi yapmanın ve para kazanmanın ardından uzun zamandır hayal ettiğimiz bir şeyi almak, gerçekleştirmek motivasyon için başlangıçta iyi bir kaynak olabilir. Pek çok hayalimizi gerçekleştirmek için maddi kaynaklara ihtiyaç duyarız. Bu noktada sevmediğimiz bir işi yapıyor olsak dahi sonucunda para kazanacağımızı biliriz. Bu durumda kendimize hayallerimizi unutturmamak bulunduğumuz işi sevmemiz açısından bir başlangıç sayılabilir.

Yaptığınız İşin İyi Yönlerini Düşünün!

Yaptığınız iş size uygun gelmemiş ve zevk vermiyor olabilir. Böyle bir durumda mutlaka iyi yönlerinin olduğunu unutmamanız gerekiyor. Her işin kendi içerisinde düşünülebilecek iyi yönleri bulunur. Önemli olan bu yönleri doğru şekilde ortaya çıkarmaktır. Hayatta her zaman iyi yönlere odaklanarak daha pozitif ve daha motive bir çalışma temposu içerisine girebilirsiniz. Böylece bir süre sonra yaptığınız işten keyif almaya başladığınızı göreceksiniz.

İş Arkadaşlıkları Sizi İşe Bağlayabilir!

İş ortamına alışmanız ve yaptığınız işten keyif almanız için arkadaşlıklar kurmanız iyi bir başlangıç olabilir. Bir süre sonra işteki paylaşımlarınız artmaya başlayacaktır. İş yerinde çalışırken verilen küçük molalarda iş arkadaşlarınız ile yapacağınız küçük paylaşımlar işe daha pozitif bakmanızı sağlayabilir. Yaptığınız i ile ilgili gerçekleştireceğiniz paylaşımlar bir süre sonra iş arkadaşlarınızla olan paylaşımlarınızı da artıracaktır.

İş Hayatınızda Motivasyonunuzu Düşüren İnsanlardan Uzaklaşın

Herkesin çevresinde pek çok konuda yorum yapan, motivasyonunu düşüren insanlar bulunur. Ancak bu kişiler iş hayatında motivasyonunuzu düşürüyor ve çalışmanızı engelliyorsa müdahale etmenin zamanı gelmiş demektir. Genellikle iş hayatınız hakkında bilmeden yorum yapanlar, sürekli kötü yönlerini görmenizi sağlayan kişiler bir süre sonra daha karamsar bir ruh haline bürünmenize neden olabilirler. Sevmeden yaptığınız işin sizi ele geçirdiğini ve bu işten asla kurtulamayacağınızı iddia ederler. Bir süre sonra bilinçaltınıza işleyen bu mesajlar sizin kendinizle bir kavga içerisine girmenize neden olur. Daha sağlıklı bir çalışma hayatı için motivasyonunuzu düşüren ve sizi karamsarlığa iten insanları dinlemeyi bırakın ve kendinizle olan kavganızı sonlandırın. Sürekli tartışmak yerine işin olumlu yönlerine odaklanın. Kendinize bu işle birlikte katabileceklerinize yoğunlaşın. Belki bir süre sonra hiç sevmediğiniz mesleğinizi sevmeye ve çalışmaktan zevk almaya başlayacaksınız. Zevk almadığınız, sürekli kötü yönlerini gördüğünüz, sizi karamsarlığa iten iş hayatınız bir süre sonra tüm yaşantınızı yaşanmaz bir hale getirebilir. Bu sebepten dolayı bir an önce harekete geçmeli ve kendiniz için bir şeyler yapmaya başlamanız son derece önemli.