Şırnak’taki İki Bankada Koronavirüs Paniği Yaşandı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde koronavirüs (Covid-19) salgını ile ilgili panik yaşandı. Silopi ilçesindeki vakaların artışı nedeniyle iki banka önlem amaçlı olarak şubelerini geçici süre ile kapatma kararı aldı. Bu bankaların Denizbank ve Türkiye İş Bankası olduğu açıklandı.

7 Kişi Hayatını Kaybetti

17 Ağustos 2020 tarihinden bu yana Şırnak’ın Silopi ilçesinde 7 kişinin hayatını kaybetmesi, ilçede panik yaşanmasına neden oldu. Geçici süre ile şubelerini kapatma kararı alan Denizbank ve Türkiye İş Bankası, açıklama yaptı. Denizbank tarafından müşterilere şu mesaj iletildi:

“Salgının oluşturacağı risklere karşı sizlerin ve çalışanlarımızın sağlığını korumak için 21 Ağustos Cuma günü itibariyle Silopi şubemizde geçici bir süre hizmete ara verilecektir”

Bölgedeki haber ajanslarına göre Silopi Kaymakamı Can Kazım Kuruca ve korumalarının da salgın paniği nedeniyle karantina altına alındığı ifade edildi. Bankaların tekrardan ne zaman kapılarının açacağına dair ise herhangi bir açıklama yapılmadı. Vatandaşların İnternet Bankacılığı, Mobil Bankacılık veya Telefon Bankacılığı aracılığı ile bankacılık işlemlerini yerine getirmesi talebinde bulunuldu.