Yapı Kredi, Bursa’daki Kadın Çiftçiler İçin Eğitim Verdi

Yapı Kredi, Bursa'daki Kadın Çiftçiler İçin Eğitim Verdi

Yapı Kredi, “Sürdürülebilirliğe Bir Tohum da Bizden!” projesi doğrultusunda Bursalı kadın çiftçilere yeni nesil tarım eğitimi gerçekleştirdi. Banka tarafından yapılan açıklamaya göre, yeni nesil tarım eğitimleriyle kadın çiftçileri ve tarımda sürdürülebilirliği artırmak hedefleniyor.

Eğitim kapsamında, ‘Bitkisel Ürün Üretirken Maliyet Azaltmanın Yolları’ ve ‘Tarımda Finansal Okuryazarlık’ ana konu başlıkları üzerinden ‘toprağı tanıma’, ‘doğru sulama suyu nedir?’, ‘bitkisel üretimde ilaç kullanımı’, ‘tarımsal işletmelerde gelir gider kayıtları’, ‘tarımsal işletmelerde kredi’ ve ‘tarım sektöründe kadın çiftçiler için bazı tespitler’ gibi özel eğitim verildi.

Üreticilerin tüm tarımsal girdi ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan ve hasat vadeli ödeme imkanı sunan banka, tarım kredileri ve Verimli Kart ile yerli üreticiye finansal destek sağladığını da belirtti. Özellikle; mazot, gübre, tohum, zirai ilaç gibi tüm tarımsal girdi alımlarında kullanılabilen ve çiftçilere faizsiz vade olanağı sağlayan Verim Kart’ta yıllık kart ücreti ve dosya masrafı bulunmadığını hatırlattı. Vadeli ve faizsiz alım yapma imkanı da sunan Verimli Kart, nakit taşıma riskini ortadan da kaldırıyor.