Starling Bank Çocuklara Yönelik Banka Kartı Tanıttı!

İngiliz Starling Bank, 16 yaşından küçük çocuklar için özel bir banka kartı tanıttı. 16 yaşından küçük çocukların internet alışverişlerinde, mağaza ve butiklerde harcama yapmasını sağlayacak olan bu kart, ATM’lerden de nakit para çekmek için kullanılabilecek. Starling Bank tarafından tanıtılan bu kartın ismi ise “Kite” olarak yer alıyor.

Tamamen çocuklara yönelik olan bu kart, ebeveynler tarafından kontrol altında tutulabilecek. Ebeveynler, mobil bankacılık aracılığı ile aylık 2 pound ödeme yaparak kartı kullanabilecek. Çocuklarının harcamalarını takip edebilecek, bankacılık işlemlerini ve harcamalarını düzenleyebilecek.

Starling Bank Bir Yeniliğe İmza Attı

Çocuklara yönelik olarak bir yeniliğe imza atan Starling Bank, ebeveynlere yönelik olarak kullanımda kişisel ve ortak hesap kullanımlarının dikkate alınmayacağını ifade etti. Bankanın bu yeni hizmetinde, çocuklar para harcadığında ebeveynlere bildirim olarak haber verilecek. Ek olarak online ödemeler ve ATM’den para çekmek gibi belirli bankacılık işlemleri de ebeveynler tarafından kontrol altında tutulabilecek. Bu işlemler sınırlandırılabilecek ve günlük işlem limitleri belirlenebilecek.

Kite kullanıcısı olan çocuklar 16 yaşına geldiklerinde banka tarafından bir Starling Genç Hesabı açmaya davet edilecekler ve hesaplar, kişilerin 18. yaşlarında ise otomatik olarak Starling Kişisel Banka hesabına dönüştürülecek. Böylelikle çocuklar 18. yaşlarından sonra da aynı kart ile işlem yapabilecek.