Citigroup Personellerini İşten Çıkarmaya Hazırlanıyor

Koronavirüs salgını nedeniyle personellerin mağduriyetlerini engellemek amaçlı işçi çıkarma sürecine ara veren Citigroup, bu haftadan itibaren yeniden personellerini işten çıkaracağını bildirildi.

Wells Fargo, Deutsche Bank ve HSBC Bank gibi büyük bankaların yer aldığı işçi çıkarma uygulamalarına Citigroup da dahil oldu. Personellerinin pandemi döneminde mağdur olmasını engelleyen ve işçi çıkarımını askıya alan bankalar, tekrardan bu konuyu açtı. İşten çıkarmalar başladı.

Citigroup Pazartesi Açıklamıştı

Banka tarafından geçtiğimiz Pazartesi günü açıklama yapılmış ve işçi çıkarımlarına başlanacağı ifade edilmişti. Bankanın küresel iş gücü içerisinden yüzde 1’lik bölümü işten çıkaracağı ifade edilmişti. Son işe alımlarla birlikte genel çalışan sayısında ise herhangi bir değişiklik olmayacağı belirtildi.

Citi’den pazartesi günü yapılan açıklamaya göre işçi çıkarmalar bankanın küresel iş gücünün %1’inden azını kapsayacak. Banka son işe alımlarıyla birlikte genel çalışan sayısında bir değişiklik olmayacağını öngörüyor.

Bankadan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Özellikle böyle zorlu zamanlarda bir tek çalışanımızın dahi göndermek çok zor. Herkesi destekleyebilmek için firmanın başka pozisyonlarındaki açık rolleri önermek ve kıdem tazminatı sağlamak da dahil olmak üzere elimizden geleni yapacağız.”