Yapı Kredi Çağrı Merkezlerindeki Personellerin Tamamı Evden Çalışacak

Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, “Halihazırda 600’ün üzerinde bankacılık işlemi dijital kanallardan yapılabiliyor.” açıklamasında bulundu. Bankanın, üç farklı ilde yer alan çağrı merkezi birimlerinde görev yapan bin 400’e yakın personelinin olduğu ve bu personellerin tamamının koronavirüs salgını nedeniyle evden hizmet vermeye başladığı belirtildi.

Yapı Kredi tarafından yapılan açıklamaya göre, küresel alanda etkisini gösteren salgın nedeniyle, hem çalışanların hem de müşterilerin sağlığını korumak için Sağlık Bakanlığı’nın yönlendirmeleri ve Koç Topluluğu genelinde uygulanan geniş tedbirlere paralel olarak pek çok koruyucu önlem hayata geçirildi. Bu önlemlerden biri de çağrı merkezi birimlerinde yer alan personellere yönelik oldu. Yaklaşık bin 400 kişinin görev aldığı bu birimlerdeki tüm personeller evlerine gönderildi.

65 yaş Üstü Müşterilere ve Sağlık Çalışanlarına Öncelik

Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan tarafından yapılan açıklamada şu sözler kaydedildi:

“Bunun yanı sıra, 65 yaş üstü müşterilerimiz ve bu dönemde gece gündüz demeden bizler için çalışan sağlık çalışanlarımız için kullanım kolaylığı sağlamak amacıyla yeni bir sistemi de başlattık. Yeni sistem sayesinde Çağrı Merkezimizi kayıtlı numaralarından arayan 65 yaş üstü müşterilerimiz ve sağlık çalışanlarımız, yapmak istedikleri işleme ön menüler olmadan kolayca ve hızla ulaşabiliyor.

Çayırova, İzmir ve Samsun’da bulunan çağrı merkezlerimizdeki 1400’e yakın çalışma arkadaşımız evden çalışma sistemine geçti. Gerekli testleri sağladıktan sonra var olan altyapımızla bu adımı atarak çalışanlarımızın güvenli bir ortamda işlerini sürdürdüklerinden emin olduğumuz için mutluyuz.

Halihazırda 600’ün üzerinde bankacılık işlemi dijital kanallardan yapılabiliyor. Salgının ülkemizde etkilerinin görülmeye başladığı martta, dijital kanallarımızda gerçekleştirilen işlemlerin hacmi yüzde 6 arttı. Bankanın mobil uygulamasını kullanmaya başlayan yeni müşterilerin adedi ise önceki aylara göre yüzde 13 yükseldi. Yapı Kredi, hayata geçirdiği yeni hizmet modeliyle şubeye gitmeden Yapı Kredi Mobil üzerinden ‘Görüntülü İşlem Asistanları’ ile banka müşterisi olma imkanı sağlamaya da devam ediyor. Bu kapsamda martta bankanın dijital kanallardan yeni müşteri kazanımı da yüzde 36 arttı.”