TEB GMY Gökhan Mendi: Türkiye’nin İlk Fintech Programını Yaptık

TEB GMY Gökhan Mendi: Türkiye’nin İlk Fintech Programını Yaptık
Türk Ekonomi Bankası, yatırım dünyasındaki dönüşümü desteklemek amacıyla, alternatif yatırım alanları sunmak adına melek yatırımcı konseptini müşterilerine tanıttı. TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi konuyla ilgili olarak, “TEB Özel Melek Yatırım Platformu’nu ilk hayata geçirdikten sonra lisans vermeye başladık” dedi.

TEB Özel Melek Yatırım Platformu’nu Yeniledi

Banka tarafından yapılan açıklamaya göre, bu alandaki faaliyetler tek çatı altında toplanmak istendi. Dolayısıyla TEB, “TEB Özel Melek Yatırım Platformu” üzerinde değişiklik yaptı. Platform tamamen yenilendi.

Banka yenilenen platform ile birlikte, Türkiye için fark yaratacak proje fikirlerini ve girişimleri gün yüzüne çıkarmayı ve Etki Yatırımcılığı’nı teşvik etmeyi hedeflediğini belirtti.

“Türkiye’nin ilk fintech programını yaptık”

Açıklamada görüşlerine yer verilen TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi şu ifadelere yer verdi:

“Bu süreçte birçok melek yatırımcımız oldu. Onlarla birlikte birçok girişimi de destekledik. Devamında Fintech Future Four gibi finans dünyasının geleceğini şekillendirdiğimiz Türkiye’nin ilk fintech programını yaptık ve fintechleri destekledik. Pandeminin öncesinde ise sosyal girişim ve etki yatırımlarının önemini kavrayarak, toplum, çevre gibi birçok alandaki sorunları çözmeye yönelik proje üreten sosyal girişimcileri radarımıza aldık. Bugün müşterilerimizin öncelikli olarak ilgilendikleri alanların başında da nitelikli eğitim, iklim değişikliği ile mücadele, erişilebilir ve temiz enerji ve su ile sorumlu üretim ve tüketim konuları ön plana çıkıyor.

Seçeceğimiz alanları belirlerken uzman görüşlerinin yanı sıra müşterilerimizin ilgilendiği alanları da önemsiyor ve yakından takip ediyoruz. Bu amaçla TEB Özel müşterilerine yaptığımız ankete katılanların yüzde 77’si topluma fayda yaratan projeleri önemsediğini ve takip ettiğini belirtti. Üstelik yüzde 22 sadece takip etmekle kalmamış, en az bir sosyal girişime yatırım yapmış. Aynı şekilde sosyal girişimle ilgilensin ilgilenmesin, büyük çoğunluğun alışveriş yaparken sosyal fayda yaratan girişimleri öncelikle tercih ettiklerini de gördük.”