TEB İlk Çeyrekte 396 Milyon TL Net Kar Elde Etti!

TEB 2020 yılına ait ilk çeyrek verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre bankanın toplam TL kredilerindeki artış oranının yüzde 20 olduğu görüldü. Bununla birlikte bankanın, ekonomiye ve müşterilerine sağladığı kredilerin toplam aktiflere oranının yüzde 65 olduğu açıklandı. Bankanın yılın ilk çeyreğine ait net karı ise 396 milyon TL olarak yer aldı.

TEB Net Karda Yüzde 16 Artış Yakaladı

31 Mart 2020 tarihine ait ilk çeyrek verilerine göre bankanın yılın başından bu yana yüzde 16 oranında net kar artışı elde ettiği görüldü. Yüzde 16’lık artış ile net karına 124 milyar TL ekleyen TEB, net karını 396 milyon TL olarak açıkladı.

Bankanın finansal verileri konusunda risk yönetimine ve aktif kalitesine öncelik verdiği belirtildi. Böylelikle ilk çeyrekte bankanın toplam kredileri 80,7 milyar TL oldu. Aynı dönemdeki toplam mevduat ise yüzde 15 oranında artış yaşadı. Bu artışla birlikte 83,3 milyar TL toplam mevduat elde edildiği ifade edildi.

Banka İstikrarlı Büyümesini Koruyor

Bankanın koronavirüs salgını karşısında bile istikrarlı bir şekilde büyüme elde ettiği de dikkat çeken bölümlerden biri oldu. TEB’in güçlü sermaye yapısını ifade eden özkaynaklarında 10,1 milyar TL artış yaşandı. Sermaye yeterlilik rasyosu ise hedef rasyo olan yüzde 12’nin oldukça üstünde geldi. Bankanın sermaye yeterlilik rasyosu yüzde 15,49 olarak açıklandı.

TEB’in koronavirüs salgınında dijital kanallar üzerinden bankacılık hizmetlerini sunması, müşterilerinin bu kanallara yönelerek işlem yapmasını sağladı. Dijital kanallar üzerinden ihtiyaç kredisi kullandırımların oranı, toplam ihtiyaç kredilerinin yüzde 55’ine denk geldi. Ek olarak müşterilerin yüzde 86’sının dijital bankacılık kanallarını kullandığı ve online bankacılıktaki aktif müşteri sayısının 1,8 milyonu geçtiği ifade edildi. Mobil bankacılık kullanan müşteri sayısı ise 1,6 milyona ulaştı.