TEB Müşterileri ile Yeşil Dönüşüm Etkinliği Düzenledi

Türk Ekonomi Bankası (TEB), Kurumsal ve Kurumsal Yatırım Bankacılığı müşterilerinin katılımı ile “Yeşil Dönüşüm Etkinliği” düzenledi. Etkinlikte konuşma yapan TEB Kurumsal ve Kurumsal Yatırım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Ömer Yenidoğan, “Fon kaynaklarımızı kullandırırken müşterilerimizin sürdürülebilirlikle ilgili proje ve yatırım finansmanlarını önceliklendiriyoruz” dedi.

Banka tarafından yapılan açıklamaya göre TEB,  ülke ekonomisinin sürdürülebilir büyümesine katkı sağlamak ve topluma fayda sağlayan çalışmalarıyla da insanlığı daha iyi bir geleceğe taşımak istiyor.

‘İyi ve örnek banka’ anlayışına sahip olan TEB, sürdürülebilir bir ekonomi, toplum ve çevre yaratma amacıyla geleceğe yönelik uygulamaları desteklemeye devam ediyor.

“Müşterilerimizin sürdürülebilir finansman ihtiyaçlarına çözümler sunuyoruz”

Etkinlikte konuşma yapan TEB Kurumsal ve Kurumsal Yatırım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Ömer Yenidoğan, “Biz de banka olarak sürdürülebilirliği odağımıza aldık, organizasyonumuzu ve iş yapış şekillerimizi buna göre adapte ederek sürdürülebilirlik yaklaşımını içselleştirdik.

TEB Kurumsal ve Kurumsal Yatırım Bankacılığı olarak da çevresel ve sosyal sorumluluklarımızı dikkate alarak, ‘pozitif etki’ hedefimiz doğrultusunda sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarımıza ağırlık vermeye devam ediyoruz. Sürdürülebilir finans alanında yeşil projeleri yakından takip ederek gerek özel firmaların gerekse kamu kurumlarının sürdürülebilir finansman ihtiyaçlarına çözümler sunuyoruz.

Kurumsal müşterilerimize yenilenebilir enerji, atık yönetimi, enerji verimliliği, karbon salımı düşük araç alımı gibi sürdürülebilirlikle ilgili çok çeşitli konularda ürün ve hizmetler sunuyoruz.” dedi.

“Yeşil Dış Ticaret imkanı sağlayacağız.”

“Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile imzaladığımız 50 milyon dolarlık anlaşma ile de dış ticaretin devamlılığını amaçlarken sürdürülebilirlik odaklı firmalara Yeşil Dış Ticaret imkanı sağlayacağız. Ayrıca, TEB olarak uzun yıllardır Aile Akademisi, Kadın Bankacılığı, Girişim Bankacılığı ve Melek Yatırımcı Platformu gibi programlarımızla toplumsal refah ve sürdürülebilir kalkınmaya destek oluyoruz.

Bunlara ek olarak, TEB Kurumsal ve Kurumsal Yatırım Bankacılığı olarak, çevresel ve sosyal sorumluluklarımızı da dikkate alarak sürdürülebilirlik alanında ‘pozitif etki’ yaratan çalışmaları hızlandırmayı hedefliyoruz. Bankamızın stratejisine uygun olarak, yenilikçi, sürdürülebilirlik odaklı ürün ve hizmetlere finansmanın yanı sıra ihtiyaca göre danışmanlık gibi finans dışı desteğimizi artırmayı ve Türkiye’de yeşil yatırım çözümlerinin öncülerinden biri olmayı hedefliyoruz.

Önümüzdeki dönemde müşterilerimizle bir araya geldiğimiz organizasyonlar düzenlemeye devam edeceğiz. Sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yaratmayı ve bilgi birikimini desteklemeyi sürdüreceğiz.”