TEB Özel Bankacılık Müşteri İlişkileri Yöneticisi Arıyor!

Türk Ekonomi Bankası (TEB), İstanbul Avrupa yakasında ikamet eden adaylar arasından Özel Bankacılık Müşteri İlişkileri Yöneticisi alımı yapacak. Bankacılık sektöründe çalışmak isteyen adaylar için ilan açan TEB, bu ilanda istenilen aday kriterlerini ve niteliklerini belirtti.

Özel Bankacılık Müşteri İlişkileri Yöneticisi Nedir?

Bankacılık sektörü içerisinde çeşitli meslek alanları bulunmaktadır. Bunlardan birisi de özel bankacılık müşteri ilişkileri yöneticisi pozisyonudur. Bu pozisyon hakkında bilgi sahibi olabilmek için özel bankacılık ve müşteri ilişkileri yöneticiliği kavramlarının bilinmesi gereklidir.

Özel bankacılık olarak adlandırılan bankacılık tipi, müşterilerin varlıklarına bağlı olarak, müşterilerin belirlemiş olduğu risk ve beklentilere göre bu varlıkların özel olarak yönetilmesidir. Burada banka, müşterinin profilini belirleyerek ihtiyacı tespit eder ve bu yönde bir yatırım yapılmasını sağlar. Bankalar özel bankacılık sisteminin uygulanabilmesi için, özel hazırlanmış şubelere sahiptir.

Bu şubeler içerisinde tıpkı normal bir bankada gerçekleşen işlemleri gerçekleştiren personeller bulunmaktadır. Güvenlik görevlisi, müşteri ilişkileri temsilcisi, müşteri ilişkileri yöneticisi, yatırım uzmanları vb. gibi… Müşteri ilişkileri yöneticisi ise bu grupta yer alan müşterilerin ihtiyaçlarını belirleyerek ve potansiyel müşteri kitlesinin belirleyerek, uygun görünen ürün ve hizmet sunmasını sağlayan uzmanlardır.

Başvuru Yapacak Adayların Sahip Olması Gereken Özellikler

Türk Ekonomi Bankası tarafından yayınlanan ilana göre, adayların İstanbul ilinin Avrupa yakasında ikamet etmesi beklenirken, adaylara tanınacak ünvan seviyesi uzman olacaktır. Tam zamanlı olarak çalışması, finans sektörü içerisinde bankacılık dalında bilgi sahibi olması istenmektedir.

Ek olarak istenen özellikler arasında; en az lisans mezunu, yatırım ürünleri, ürün ve piyasa bilgileri hakkında 5 yıl deneyim sahibi olunması, iyi derecede İngilizce dil bilgisine sahip olunması, özel bankacılık sistemindeki müşteri konusunda deneyim sahibi olunması, yurtiçi ve yurtdışı piyasaların güçlü bir şekilde takibinin ve analizinin yapılması istenmektedir.

Adayların sahip olması gereken kişisel özellikler arasında; SPK Temel Düzey Lisansı, müşteri ilişkilerinde etkili iletişim ve ikna kabiliyetlerinin kullanılması, kaliteli hizmet anlayışı, sabırlı olma, güvenilir ve etkili iletişim yolları oluşturma, kaliteli hizmet anlayışına sahip olunması, müşterilerin beklentilerini anlayabilme, satış ve sonuç odaklı olabilme istenmektedir. Erkek adayların askerlik görevini yerine getirmiş olması gerekmektedir.

Diğer tüm detaylar ve başvurular için bankanın linkedin hesabından aşağıdaki bağlantı aracılığı ile ulaşabilirsiniz.

https://www.linkedin.com/jobs/view/1213482238?showGuestApplyModal=true