Türk Eximbank Kredilerde İndirime Gitti!

Türk Eximbank tarafından yapılan açıklamalar sonrasında döviz kredilerinde ve vade türlerine göre değişen oranlarda 100 baz puan varan yeni indirimlerin yapılacağı açıklandı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan konu hakkında bir yazılı açıklamada bulundu. Türk Eximbank tarafından kasım ayı içerisinde 90 baz puanlık bir indirim yapılmıştı. Bu indirimin ardından yeni indirimler de peş peşe gelmeye başladı. Döviz kredilerinin daha uygun şartlarda daha fazla kullanılması için bir takım düzenlemeler yapıldı. Faiz oranlarında birtakım indirimler yapıldı.

İhracatçılar için çeşitli yatırımlara yer veren Türk Eximbank 2019 yılı içerisinde 40 milyar dolarlık finansman sağlamıştı. 2020 yılında hedefleri artırarak bu desteklerin yükseltilmesi için birtakım çalışmalar gerçekleştireceğini duyurdu. İhracatçıların istekleri de göz önünde bulundurarak özellikle kredi vadelerinin uzatılması konusunda bazı adımlar atılacak.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan şu açıklamalara yer verdi; ‘İhracatçılarımız için gerekli olan desteği Türk Eximbank ile sağlıyoruz. Vade ve vade türlerine göre değişik alanlarda olmak üzere 100 baz puanlık yeni faiz indirimlerinin yapılması için harekete geçeceğiniz. Bu düzenleme sonrasında 15 baz puan indirimin yanı sıra, mark kredi faizleri üzerinden de 100 baz puan indirim yapılacak. Reeskont kredisi faizleri üzerinden de tüm vadelerde geçerli olmak üzere 10 baz puan indirim yapılacak’ dedi.

Türk Eximbank bu süreç içerisinde ihracatçıların her daim yanında olmaya devam edecek. İlerleyen günlerde yeni indirim çalışmalarının yapılması bekleniyor.