Türkiye’deki 10 Banka Koronavirüs Nedeniyle Borçları Erteleyecek!

Dünyayı kasıp kavuran ve Türkiye’de de açıklanan son rakamlara göre 18 vakanın görüldüğü koronavirüs salgını, bankacılık hizmetlerinde de yeni düzenlemelerin yapılmasına neden oldu. Bankacılık hizmetlerinin ve işlemlerinin etkilenmemesi için müşterilerin ve toplumun sağlığını korumak adına pek çok banka üst düzey önlemler aldı. Önlemlerin yanı sıra bankacılık ürünlerinden faydalanan kişiler için de yeni düzenlemeler getirildi.

Bu düzenlemelerden biri de bankaya borcu bulunan kişilerin koronavirüs salgını nedeniyle borçlarının ertelenmesi yönünde oldu. Bankaya kredi ödemesi, kredi kartı borcu olan kişilerin borçlarını erteleyebilmesi için 10 banka açıklama yaptı. Bu bankalar arasında; Ziraat Bankası, Vakıfbank, Akbank, Halkbank, Denizbank, QNB Finansbank, Aktifbank, Odeabank, Garanti BBVA ve Yapı Kredi Bankası bulundu.

Kredi Yapılandırma Başvurusu ile Borçlar Ertelenecek

Gün geçtikçe vaka sayısının artması ve çok hızlı bir şekilde yayılan salgının en az seviyeye indirilebilmesi için bankalar da çeşitli önlemler aldı ve düzenlemeler getirdi. Ülkemizde ekonomik yönden herhangi bir kriz durumunun ortaya çıkmaması adına bankalar atağa geçti. İşçi ve işverenler başta olmak üzere müşterilerini korumak isteyen bankalar, mekanların ve işletmelerin yeni bir açıklamaya kapatılması nedeniyle borçlarını dert etmemesi adına bu duruma düzenleme getirdi.

Ziraat Bankası, Vakıfbank, Akbank, Halkbank, Denizbank, QNB Finansbank, Aktifbank, Odeabank, Garanti BBVA, Yapı Kredi Bankası tarafından yapılan düzenlemede “kredi yapılandırma başvurusu” yapan müşterilerin borçlarının 2 ile 3 ay arasında borçlarının erteleneceği açıklandı. Borcu erteleme ya da borcu dondurma işleminin yapılabilmesi için bankaların dijital kanalları ve internet bankacılığı üzerinden müşterilerin talepte bulunmasının yeterli olacağı da ifade edildi.

Virüs için karantina altında bulunan ya da tedavi alan kişilerden biriyseniz, tedaviniz tamamlanana ya da karantina süreniz bitene kadar bankalar tarafınızdan herhangi bir şekilde borç ödemesi talep etmeyeceğini de belirtti. Aynı zamanda sağlık sorunu bulunan, askerlik durumu olan, devlet görevi yapan, çiftçi olan, iflas eden ya da iflas durumu söz konusu olan kişilerden biriyseniz de bankaya borcunuzu erteletmek ve dondurmak adına başvuru yapabilirsiniz.