Garanti BBVA Salgın Nedeniyle Önlemlerini Üst Düzeye Çıkardı

Garanti BBVA hem çalışan personelleri hem müşterileri hem de toplum sağlığı için tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı önlemlerini bir üst seviyeye taşıdı. Çok hızlı yayılma etkisine sahip olan virüsle ilgili olarak Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığınca belirlenen önlemlere ek olarak, bankacılık hizmetlerinde herhangi bir şekilde kesinti yapılmadan, çalışanlar ve müşteri sağlığı için yeni önlemler alındı.

Alınan yeni önlemlere yönelik olarak Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ açıklama yaptı. Baştuğ açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Garanti BBVA olarak temel sorumluluğumuz ülkemize, paydaşlarımıza ve müşterilerimize kesintisiz hizmet sunmak. Bunu yaparken de en büyük önceliğimiz elbette ki çalışanlarımızın, ailelerinin ve toplumun sağlığı ve güvenliği. Bu kapsamda Garanti BBVA yönetimi olarak hayata geçirdiğimiz önlemlerin, olası sağlık risklerini en aza indirmek adına, son derece gerekli olduğuna ve sürece katkı sağlayacağına inanıyoruz. Öncelikle çalışanlarımızın ve müşterilerimizin sağlığını gözeterek hizmetlerimizi aksatmadan yürütmeyi hedeflerken, bu olağanüstü ortamda topyekun toplum sağlığına katkı sağlayacağını düşündüğümüz tedbirleri tüm müşterilerimizin anlayışla karşılayacağına eminiz.”

Garanti BBVA Hangi Önlemleri Aldı?

Garanti BBVA tarafından alınan yeni önlemler ise şu şekilde oldu:

  1. Garanti BBVA genel müdürlük, bölge ve şube fonksiyonlarındaki bankacılık işlemlerinde herhangi bir kesinti olmamasına adına tüm altyapı sistemleri eksiksiz şekilde hizmet verecek.
  2. Müşterilerin nakit dışı işlemlerinde bankaların dijital kanalları tercih etmesi tavsiye edilecek ve bilgilendirme kanalları üzerinden Garanti BBVA İnternet Bankacılığı ile Garanti BBVA Mobil’e yönlendirilecek.
  3. Bankanın şubelerinden hizmet almak isteyen kişiler için her türlü işlem ve servis eksiksiz sunulacak.
  4. Dijital bankacılık kullanımı bulunmayan müşteriler için kart bilgileri ile birlikte anında parola alabilecek ve işlemlerini dijital kanallara taşıyabilecek.
  5. Müşterilerin finansal işlem taleplerini daha hızlı ve kolay bir şekilde yapabilmesi için ATM’lerden günlük para çekme limiti 5 bin TL’ye çıkarılacak.
  6. Tüm bankalardan para çekme işlemleri ücretsiz olacak.
  7. Müşterilerin sağlığını korumak amacıyla şube içerisinde aynı anda hizmet alan müşteri sayısı belli olacak ve kontrollü bir şekilde müşteriler içeri alınacak. Şubelerde yoğunluk durumu söz konusu olduğunda müşteriler sıralı bir şekilde içeri alınarak işlemleri gerçekleştirilecek.
  8. Zorunlu olmadığı takdirde müşterilerin evlerinde kalmaları ve şubelere gitmemeleri tavsiye edilecek. Alışverişlerde banka kartı ya da kredi kartı kullanmaları halinde ise temassız ödeme yapılması, nakit paraya ihtiyaç duyuluyor ise ATM’lerden QR kod ile işlemlerin yapılması önerilecek.
  9. Risk grubu içerisinde bulunan tüm çalışanlar idari olarak izinli sayılacak ve çalışanların evden çalışması sağlanacak.
  10. Çalışan tüm personellerin temel sağlık malzemeleri temin edilecek ve kullanım yöntemleri açısından bilgilendirmeler yapılacak.
  11. Tüm müşteri ziyaretleri, toplantı ve etkinlik katılımları durduruldu, sürecin gelişimine bağlı olarak yeniden düzenlenecek.
  12. Okulların tatil edilmesiyle birlikte, anaokulu ve ilköğretimde okuyan çocukları olan çalışanların da bu dönemde izin kullanımlarında kolaylık sağlanacak.

Alınan bu kararlar 17 Mart 2020 Salı gününden itibaren uygulanmaya başlanacak. Tüm banka çalışanlarının fiilen bina ve şubelerde bulunması gerekmiyor ise evden çalışma sistemine geçecek. Şubelerdeki hizmet süreçlerinin etkilenmemesi için belli ve gerekli sayıda çalışan personel hazır olacak.