Ücretsiz Olarak Özgeçmiş Hazırlamanıza Yardımcı Olacak İnternet Siteleri!

İş başvurusu yapmadan önce ilk yapmanız gereken etkileyici ve dikkat çeken özgeçmiş hazırlamaktır. Estetik açıdan başarılı bir özgeçmiş hazırlamak, iş başvurusu yaptığınızda bir adım ön plana çıkmanızı sağlar. Adayların şirkete kendini tanıtabilmesi, kendisi hakkında özet bilgi sunabilmesi ve hayalindeki mesleğe sahip olabilmesi için CV hazırlama konusunda dikkatli olması gerekir. 

Günümüzde pek çok İK yetkilisi sade, estetik açıdan kuvvetli, okunabilir ve özgün özgeçmişleri etkileyici bulmaktadır. Eğer CV nasıl hazırlanır hakkında bilginiz yoksa, size tüm detaylarıyla yardımcı olacak ve CV oluşturmanızı sağlayacak ücretsiz internet siteleri bulunmaktadır. Bu siteler aynı zamanda iş ilanı oluşturmanıza ya da oluşturulan iş ilanlarına göz atmanıza ve kariyer yaşamınızdaki kişisel gelişiminiz için edineceğiniz bilgileri öğrenme konusunda sizlere yardımcı olmaktadır. 

  • “Kariyer.net” günümüz iş dünyasının en popüler iş arama, ilan oluşturma ve CV hazırlama konusunda yardımcı olan internet sitesi olarak yer alır. Buradan kendinize ait bir özgeçmiş oluşturabilir ve bu özgeçmişi hızlı bir şekilde çıktı olarak alarak iş başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz. Çoğu büyük şirket, bu platformu kullanarak iş ilanı da vermektedir. Oluşturduğunuz CV’yi buradan şirketlere iletebilirsiniz. 

  • “Toptalent” CV hazırlama konusunda online olarak ücretsiz bir şekilde hizmet veren internet sitelerinden biridir. Bu siteye girerek ücretsiz bir şekilde üç basit adımda kendinize özgün bir özgeçmiş oluşturabilirsiniz. Tek yapmanız gereken karşınıza gelen CV hazırlama formunu doldurmaktır. Site içerisindeki CV örneklerini de inceleyebilirsiniz. 

  • “CV Maker” dünya çapında kullanılan uygulamalardan biridir. 17 farklı dilde özgeçmiş oluşturmanıza yardımcı olur. Türkçe dil desteği ile basit ve özgün bir CV oluşturabilirsiniz. Dilediğiniz zaman oluşturduğunuz özgeçmişi güncelleyebilir, PDF ya da HTML gibi kodlarla bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz. 

  • DoYouBuzz” renkli ve ilginç özgeçmiş oluşturmak isteyenler için harika bir platformdur. Öncelikle internet sitesi içerisinde bir hesap oluşturmanız gerekiyor. Ardından buradaki üyelik bilgilerinizle birlikte dolduracağınız bir form karşınıza geliyor. CV’nizin temelini oluşturduktan sonra belgelerinizi renklendirebiliyor, özgün hale getirebiliyor ve bu belgeyi PDF, Microsoft Office Word, OpenOffice formatlarında bilgisayarınıza kaydederek hızlıca çıktısını alabiliyorsunuz. 

  • “Resume.com” ücretsiz özgeçmiş oluşturma konusunda online olarak kullanabileceğiniz ve bağlantılı olan iş arama platformları üzerinden CV’nizi yayımlayabileceğiniz internet siteleri içerisinde yer alır. Buradan oluşturduğunuz CV’yi Word, PDF ya da HTML kodu olarak bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz. 

  • “LiveCareer” ilk başta kariyer alanında mesleki gelişim elde etmek isteyen kişilere özel yazılar paylaşarak ünlenen internet sitelerinden biriydi. Ardından site içerisinde geliştirmeler yapıldı ve günümüzde en çok kullanılan ücretsiz CV hazırlama sitelerinden biri haline geldi. Buradan oluşturacağınız belgeler, aklınızdakini gerçeğe dönüştürmeyi sağlamaktadır. Belgeleriniz üzerinde renklendirmeler, simgelemeler ve daha pek çok şeyi yapabilirsiniz. Oluşturduğunuz belgeleri saklayan ve gerektiğinde güncellemenize yardımcı olan bu uygulama nasıl özgeçmiş hazırlayacağınız hakkında da sizlere destek olmaktadır. 

  • “Canva” dünya çapında 10 milyondan fazla kullanıcısı ile CV hazırlama konusunda profesyonel destek ve hizmet veren internet siteleri arasındadır ve Türkçe dil desteği aracılığıyla kullanıcılarına yardımcı olmaktadır. Site içerisinde ücretsiz olarak hazırlayabileceğiniz CV formu haricinde, poster (afiş) hazırlama, belgelerinizin görsel içeriklerini ve CV kapak içeriklerini düzenleme, dizayn etme ve bu konularda yine ücretsiz bir şekilde eğitim alabileceğiniz alanlar bulunmaktadır.