Ülkenin İlk ve Tek Faizsiz Yatırım Bankası Müjdesi!

Golden Global Yatırım Bankası son dönemlerde adını sıkça duyurmaya başlamıştı. Yapılan başvuruların ardından Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından geçtiğimiz Mayıs ayında kurulumu tamamlanan bankanın faaliyetlerini gerçekleştirmesi için gerekli iznin çıktığı belirlendi.

Golden Global Yatırım Bankası faaliyet iznini almasının ardından hemen harekete geçti. Karar Resmi Gazete’de de yayınlandı. Bankanın bundan sonraki dönemlerde sorunsuz bir şekilde bankacılık faaliyetlerine başlaması bekleniyor. Golden Global Yatırım Bankası’nın faaliyet izni almasının ardından ülkede faaliyetlerine devam eden yatırım bankası sayısının 14’e yükseldiği açıklandı.

Bankanın kurucu ortakları arasında Emir Kaya, Salih Berberoğlu, Recep Kaba, Ahmet Dağlı ve Mustafa Akın yer alıyor. Bankanın kurucu sermayesinin ise 150 milyon lira olduğu belirlendi. Bankanın genel müdürü de açıklandı. Daha önce Halk Bankası’nda müfettiş olarak göreve başlamış ve şube müdürlüğüne kadar yükselmiş olan Özay Balta’nın bulunduğu belirlendi. Linkedin üzerinden yapılan araştırma sonrasında bankanın çeşitli departmanlarında görev alan çalışanların temelinin katılım bankası kökenli olduğu ve bu sebepten dolayı sektörde başarılı çalışmalara imza atmalarının beklendiği belirtildi. Bankanın bundan sonraki dönemde yapacağı çalışmalardan dolayı son derece umutlu olduğunun altı çizildi.