Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü

Uluslararası Finans ve Bankacılık bölümü  öğrencilerin uluslararası şirketlerde, özel ve kamu bankalarında ve tüm finans piyasalarında önemli kararlar almalarını sağlayan bir eğitim programı düzenlenmektedir. Program ile birlikte öğrencilerin finansal anlamda temel ve teknik yöntemlerin kullanılarak problem çözme yeteneğinin kazandırılması amaçlanıyor.

Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü eğitim programları ile öğrencilerin eleştirel düşünce yönü ile iletişimlerinin kuvvetlendirilmesi sağlanırken, ekip çalışması, karar alma ve sorumluluk duygularının da geliştirilmesi planlanıyor. Programdan alınan eğitimin tüm yaşamları boyunca gelişimlerine katkı sağlamaları için özel bir program oluşturuluyor.

Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü banka ve finansal alanlarda kariyer yapmak isteyen kişiler için geliştirilmiştir.

Hangi Dersler Veriliyor?

Bölüme girişten itibaren alan dersleri verilmeye başlanıyor. Özellikle ilk yıllarda finansa giriş ve finans literatürü gibi derslerin yanında, ekonomi ve finans alanında yardımcı olması açısından ekonomi, işletme, finans ve bankacılık gibi dersler de verilmektedir. Pek çok bölümde yer alan teknik bilgiler, sosyal bilimler gibi temel dersler de bölümde dikkat çeken dersler arasında yer alıyor.

Öğrencileri finans ve bankacılık sektörüne hazırlamak için özellikle ilerleyen yıllarda uluslararası bankacılık uygulamaları, finansal yönetim eğitimi, uluslararası finans kuruluşu ve fonksiyonları dersleri ve uluslararası piyasalar hakkında önemli dersler verilmektedir.

Çalışma Alanları Nelerdir?

Uluslararası finans ve bankacılık mezunları finans şirketlerinde ya da şirketlerin finans ile ilgili departmanlarında kaynakların kullanımını değerlendiren, analiz, hesaplama ve düzenleme yaparak, verimlilik sürecinin artırılmasını amaçlayan bir sistem üzerinde çalışırlar.

Kamu ve özel bankalarında çeşitli departmanlarında çalışabilecekleri gibi, aldıkları eğitim ve bulundukları pozisyon neticesinde bankacılık sektöründe terfi alma ve kariyer yapma şansları son derece yüksektir.

Bölüm mezunları yabancı ya da çok uluslu şirketlerde orta ya da yüksek kademelerde finans yöneticisi konumunda iş bulabilirler. Bankacılığın yanı sıra sigortacılık ve sermaye piyasası gibi finans sektörünü yakından ilgilendiren kurumlarda da yönetici olarak iş bulabilirler. Ancak yüksek bir yönetici konumunda çalışabilmek için mezunların kendilerini geliştirmeleri ve iş bulma şanslarını artırmak için yabancı dil bilmeleri zorunlu olarak görülüyor.

Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü İçin Aranılan Özellikler

Finans ve ekonomi alanında çalışmak isteyen ve Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü’ne giriş yapmak isteyen adaylardan bazı kişilik özelliklerini taşımaları beklenir. Özellikle sayılarla arasının iyi olması ve matematik zekasının gelişmiş olması gerekmektedir. Ekonomi üzerinde gelişen bir alan olduğu için ekonomiye ilgili olması önemlidir. Analiz yeteneğinin gelişmiş olması ve geleceğe yönelik hesaplamalar yapan birisinin olması doğru tahminler yapabilmesi açısından son derece önemlidir. Risk alabilen ve büyük kararların arkasında durabilecek kişiler olması sektörde başarılı çalışmalar yapması açısından bir avantajdır. Sürekli gelişen teknolojik gelişmeler çerçevesinde bilgisayarlarla ve teknoloji ile arasının iyi olması beklenir. Sektörün sürekli bir değişim içerisinde olduğu varsayıldığı zaman yeniliklere açık olması bir avantaj olarak değerlendirilebilir.

Bankacılık bölümü hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz

Bankacılık Bölümü