Vakıfbank Müfettiş Yardımcılığı İlanı!

Vakıfbank Müfettiş Yardımcılığı İlanı!

Vakıfbank tarafından “Müfettiş Yardımcılığı” pozisyonu için alım yapılacağı duyuruldu. Adayların başvuru sürecini, sınav detaylarını ve diğer bilgileri paylaşan banka, iş deneyimi bulunan ve bulunmayan herkesin başvuru yapabileceğini de belirtti.

Bu kapsamda personellerin bilgi sistemleri ve bankacılık süreçleri ile birim, şube ve yönetimini kontrol ettiği ortaklıkların denetiminde görevlendirileceği de iletildi. İstihdam edilen personellerin bölge merkezi ise İstanbul olacak.

Müfettiş Yardımcılığı Görev ve Sorumlulukları

Banka içerisinde müfettiş yardımcısı olarak görev alacak olan personellerin kurum içerisindeki sahip oldukları sorumluluklar aşağıdaki gibidir:

  • İç denetim sürecini yerine getirmek
  • Bankanın Genel Müdürlük bölümlerinin, yurt içi, yurt dışı şubelerinin, bilgi sistemleri ile teknolojilerinin ve yönetimini kontrol ettiği iştiraki olan kuruluşlarının denetiminde yer almak
  • Tüm Kurul üyelerini bankacılık süreçlerinde bilgilendirmek

Vakıfbank Müfettiş Yardımcılığı Başvuru Şartları

Başvuru yapmak isteyen adayların aşağıdaki kriterlere uyum sağlaması gerekmektedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • 01.01.1992 ve sonrası doğumlu olmak (30 yaşını doldurmamış olmak)
  • Kamu hizmetlerinden yasaklı olmamak
  • Herhangi bir suçtan ötürü hapis cezası almamış olmak
  • Daha önce banka tarafından gerçekleştirilen işe alım sınavlarından herhangi birine katılmış olup, mülakat aşamasında elenmemiş olmak
  • Vakıfbank’ta çalışırken herhangi bir nedenle ilişiğin kesilmemiş olması
  • Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren lisans bölümlerinden mezun olmak ya da 31.07.2022 tarihi itibariyle mezun olmak
  • Sağlık durumunun Türkiye’nin her yerinde görev yapmaya elverişli olması
  • Seyahat engelinin bulunmaması
  • Başvuru yapacak olan erkek adayların askerlik görevlerini tamamlamış ya da muaf olması

Nasıl Başvuru Yapılacak?

Vakıfbank Müfettiş Yardımcılığı pozisyonu için adayların öncelikle 18.04.2022 ile 29.04.2022 tarihleri arasında sınav başvurusu yapması gerekmektedir. Sınav başvuruları Anadolu Üniversitesi Aday İşlemleri Sistemi üzerinden gerçekleştirilecektir. Adayların başvuru formunu dikkatli bir şekilde doldurması gereklidir. Anadolu Üniversitesi Aday İşlemleri Sistemi üzerinden girilen herhangi bir bilginin hatalı ya da yanlış olması durumunda, aday sınavı kazanmış bile olsa, kabul edilmemektedir.

Başvurular alındıktan sonra banka tarafından sınav uygulaması gerçekleştirilecektir. Sınav tarihi 12 Haziran 2022 olarak belirlenmiştir. Sınav yerleri ise İstanbul, İzmir ve Ankara olarak yer almaktadır. Tüm adaylar iki oturumdan gerçekleşecek sınava katılım sağlayacaktır. Birinci oturum saat 10:00’da, ikinci oturum ise 14:00’da başlayacaktır.

Başvuru Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

  1. Tüm adaylar https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr adresini kullanarak başvuru yapacaktır.
  2. Sınav başvuru formu doldururken tüm bilgilerin doğru olduğu kontrol edilmelidir.
  3. Başvuru formuna her adayın son 6 ay içerisinde çekilmiş ve formatı “JPEG” olan vesikalık fotoğrafını yüklemesi gerekir.
  4. Sınav ücreti 200 TL’dir. Ödeme işlemi https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr adresi üzerinden kredi ya da banka kartı aracılığıyla yapılacaktır. Havale, EFT ya da diğer ödeme kanallarından yapılan ödemeler kabul edilmeyecektir.
  5. Sınav başvurusundan vazgeçen, sınava girmeyen, sınavda başarısız olan veya sınavı geçersiz sayılan adayların yatırdıkları ücretler iade edilmeyecektir.

Vakıfbank Müfettiş Yardımcılığı Sınav Konuları

Vakıfbank Müfettiş Yardımcılığı sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olacaktır. Yazılı sınav iki aşama halinde olacaktır. Birinci oturum saat 10:00’da başlayacak ve 120 dakika sürecektir. Bu oturumda Genel Yetenek ve Yabancı Dil Testi uygulanacaktır. Adaylar, başvuru formunu doldururken Yabancı Dil Testi için İngilizce, Almanca veya Fransızca seçeneklerinden birini tercih etmelidir. Genel Yetenek bölümünde 40, Yabancı Dil bölümünde 40 olmak üzere toplamda 80 soru sorulacaktır.

İkinci oturum ise 14:00’da başlayacak ve 160 dakika sürecektir. Bu sınavda Alan Testi uygulanacaktır. Adaylar, mezun oldukları bölüme göre 5 gruba ayrılacaktır. Aday, mezun olduğu bölüme göre tanımlanan zorunlu testlerinin tamamı ile varsa seçmeli alan testlerinden sadece bir tanesini seçecektir.

  • A Grubunda Hukuk 40, İktisadi ve İdari Bilimler alanı Zorunlu Ekonomi 40 ve Seçmeli Muhasebe veya Maliye 40 soru olmak üzere toplamda 120 soru,
  • B grubunda Hukuk 120 soru,
  • C grubunda Zorunlu Ekonomi 40, Mühendislik 40 ve Endüstri/İşletme Mühendisliği 40 soru olmak üzere toplamda 120 soru,
  • D grubunda Mühendislik 40, Bilgisayar 40 ve Seçmeli Ekonomi veya Bilgisayar 40 soru olmak üzere toplamda 120 soru,
  • E grubunda Bilgisayar 80 ve Mühendislik 40 soru olmak üzere toplamda 120 soru

yer alacaktır. Yazılı sınav notu 100 puan üzerinden hesaplanmaktadır. Yabancı Dil Testi puanı 70’in, Genel Yetenek Testi puanı 50’nin ve Yabancı Dil Testi hariç diğer testlerin puan ortalaması 50’nin altında olan adaylar başarısız sayılacaktır. Her üç barajı da geçen adayların, Yabancı Dil Testi hariç diğer testlerden aldıkları notların ortalaması alınarak, ortalama sınav puanı hesaplanır. Ortalama sınav puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere;

  • A grubunda yer verilen İktisadi ve İdari Bilimler alanındaki bölümlerden mezun
    adaylar arasından ilk 110 kişi,
  •  B grubunda yer alan Hukuk mezunu adaylar arasından ilk 5 kişi,
  • C grubunda yer verilen, Endüstri-İşletme-Sistem Mühendisliği alanındaki bölümlerden
    mezun adaylar arasından ilk 10 kişi,
  • D grubunda yer verilen Diğer Mühendislikler ve Matematik-İstatistik alanındaki
    bölümlerden mezun olan adaylar arasından ilk 10 kişi,
  • E grubunda yer verilen Bilgisayar Mühendisliği alanındaki bölümlerden mezun olan adaylar
    arasından ilk 10 kişi

istihdam edilecektir.

Tüm bu bilgiler doğrultusunda başvuru yapmak isteyen adaylar aşağıda yer alan linkler üzerinden başvurularını tamamlayabilmektedir:

https://www.vakifbank.com.tr/Default.aspx?pageID=5107

https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/