Vakıfbank Otomatik Çek Okuma Teknolojisini Açıkladı

Vakıfbank müşterilerin hayatını kolaylaştırmak için  yeni bir ürün hayata geçirdiğini duyurdu. Çek işlemlerin yapay zeka teknolojisinden faydalanarak otomatik olarak çek okuma teknolojisinin duyurusunu yaptı. Vakıfbank geçmişten bugüne kadar piyasanın ihtiyaçlarına ve dinamiklerine uygun olarak yenilikçi çözümler sunmaya devam ediyor.

Çek operasyonlarından yeni hizmetle birlikte tam verimlilik sağlamak amaçlanıyor. Bununla birlikte sektörde de bir ilk gerçekleştirildiği açıklandı. Bu uygulama ile birlikte çek işlemleri daha hızlı bir şekilde tamamlanıyor.

Vakıfbank milli ekonominin yanındaki güç olmaya devam ediyor. Yüzde yüz yerli teknolojiler de bu süreçte desteklenmeye devam ediliyor. Banka dijital dönüşüm anlayışını benimsediğini her fırsatta dile getiriyor. Çek Okuma Otomasyon uygulaması ile birlikte yapay zeka temelli bir çalışma yapılmış oldu. Bu sayede çekler otomatik olarak okunduktan sonra sisteme aktarımı gerçekleştiriliyor. Böylece işlemler hem daha verimli hem de daha hızlı bir şekilde uygulanmış oluyor.

Daha önceki sistem içerisinde çekleri sisteme girmek ve doğrulamak için çalışanlar mevcuttu. Bu yeni sistemin hayata geçirilmesi ile birlikte çalışanlar, katma değeri daha yüksek olan işlerde görevlendirilmeye başladılar. Böylece bankanın çalışma verimi de hızla yükseliyor. Çekle işlem yapan müşterilerin bu süreçte işlemleri hızlandığı gibi ticari hayata da önemli bir destek sağlandığı ifade ediliyor.

Hazırlanan yazılımın ise tamamen yerli olması dikkat çekiyor. Yerli yazılıma güvenen banka bu sistem ile birlikte oluşabilecek maddi hataları da en az seviyeye indiriyor.