Yapı Kredi İhracatçı Müşterilerine Özel Yenilik!

Yapı Kredi İhracatçı Müşterilerine Özel Yenilik!

Yapı Kredi tarafından ihracatçı müşterilere özel bir yenilik sunuldu! Banka, ihracatçı müşterilerinin Kurumsal İnternet Şubesi üzerinden USD/EUR/GBP döviz cinslerinde İBKB düzenlerken, Merkez Bankası’na döviz satışını işlem anında gerçekleştirerek otomatik olarak TL hesaplarına geçmesine imkan tanıdı!

TCMB İhracat Genelgesi’nde yapılan değişiklik ile birlikte, 3 Ocak 2022 tarihinden itibaren İhracat Bedel Kabul Belgesi’ne (İBKB) bağlanan dolar, euro ve sterlin döviz cinsi ihracat bedellerinin yüzde 25’inin TCMB tarafından ilan edilen ve işlem anında geçerli döviz alış kuru üzerinden Merkez Bankası’na satışı zorunluluğu getirilmişti.

Banka bu değişiklik üzerine ihracatçı müşterilerini unutmadı ve ihracat ile uğraşan müşterilerine özel bir düzenleme getirdi. Getirilen düzenleme ile birlikte müşteriler, Kurumsal İnternet Şubesi üzerinden USD/EUR/GBP döviz cinslerinde İhracat Bedeli Kabul Belgesi (İBKB) düzenlerken, Merkez Bankası’na döviz satışını işlem anında gerçekleştirerek otomatik olarak TL hesaplarına geçebilecek.

Banka bu yeni düzenleme ile birlikte, bu işlemi gerçekleştiren ilk banka oldu!

“Yapı Kredi müşterisi olmanın ayrıcalıklarını yaşatıyoruz.”

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Cahit Erdoğan, “‘Dijital kanallarımızdaki yenilikler ve farklı alanlarda firmaların ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızla, Yapı Kredi müşterisi olmanın ayrıcalıklarını yaşatıyoruz.” dedi. Erdoğan açıklamasına şu sözlerle devam etti:

“Esnek işlem setine sahip dijital bankacılık kanallarımız sayesinde müşterilerimiz diledikleri yerden 7/24 bankacılık hizmetlerimize erişebiliyor. Müşterilerimize tüm kanallarımızdan kesintisiz hizmet sağlamak ve sunduğumuz müşteri deneyimiyle sınırları kaldırmak için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Yapılan son geliştirmeyle, müşterilerimize Kurumsal İnternet Şubesi üzerinden ihracat bedeli kabul belgesi (İBKB) düzenlerken belge tutarının yüzde 25’i oranında döviz satışı işlem onay anında geçerli olan Merkez Bankası döviz kurundan sonuçlandırılarak TL karşılığı hesaplarına aktarılıyor.  Çağımızın gereği olan dijital bankacılık hizmetlerimizle ihracatçı firmaların zaman ve mekândan bağımsız olarak bankacılık işlemlerini gerçekleştirmelerini sağlayarak büyümelerini destekleyeceğiz. Önümüzdeki dönemde tüzel müşterilerimize yönelik geliştirmelerle dijital bankacılık hizmetlerimizin kapsamını daha da genişleteceğiz. Her alanda firmaları desteklemeye ve işlerini büyütmelerine yardımcı olmaya devam edeceğiz.’’