Wells Fargo 24 Şubesini Kapatacağını Açıkladı

Wells Fargo 24 Şubesini Kapatacağını Açıkladı
Wells Fargo 24 Şubesini Kapatacağını Açıkladı

Philly Voice’ta yer alan habere göre Wells Fargo, maliyet düşürmek amacı ile iki konumunu kapatacak. 2021 yılının başında TD Bank ve PNC’de kapanışlar gerçekleştirmişti. Bankanın yaptığı açıklamaya göre Philadelphia bölgesinde iki şubesini kapatacak. Ayrıca banka, 2021 yılı içerisinde toplam 24 şubesini kapatacağını belirtti.

Wells Fargo, Philadelphia’da kapatacağı şubelerin Delaware ve Montgomery ilçelerinde olduğunu açıkladı. Bu kapanışların nedenin rakiplerine ayak uydurmak olduğu dikkatlerden kaçmadı. Çünkü Well Fargo’nun bütçesindeki milyarlarca doları azaltması gerekiyor.

250 Şube Daha Kapanıyor!

Bankanın kapatacağı şubelerden biri, 694 W. Dekalb Pike adresindeki King of Prussia Mall’da yer alan şube olduğu biliniyor. Diğer bir şube ise Villanova Üniversitesi’nin 800 E. Lancaster Ave’deki kampüsünde yer alıyor. Ayrıca Berks County’de de (Shillington ve Wyomissing) iki şube daha kapanacak. Banka, ABD Para Birimi Mali Kontrolör Bürosu’na toplamda 138 başvuru yaptı. Bu şubeler ise, kapanış başvurusunda son sırada yer alıyor.

San Francisco merkezli bankanın toplamda 5.200 şubesi var. Geçtiğimiz yıl bu şubelerin 329’unu kapatan banka, 250 tanesini daha kapatacak. Ancak  New Jersey ve Pennsylvania bölgeleri de dahil olmak üzere binlerce şube ile hizmet vermeye devam edecek.

Yıllık Gider 10 Milyar Dolar Azalacak!

Banka 2021 yılının başlarında Güney Philadelphia’daki 2300 Snyder Ave. ve Germantown’daki 5458 Germantown Ave.’de bulunan şubelerini kapatacağını duyurmuştu. Ayrıca Florida, Montana, Teksas, Iowa, California, Kuzey Carolina, Washington, Virginia, Oregon şubelerini kapatmak için de başvurdu.

Wells Fargo CEO’su olan Charles Scharf, konu hakkında açıklama yaptı. Scharf açıklamasında, şirketin yıllık giderlerini en az 10 milyar dolar azaltacaklarını paylaştı. Bunun sonucunda yıllık maliyetlerinin yüzde 20’lik kısmının azalması gerektiğini vurguladı.