Yapı Kredi KGF Destekli İki Kredi Paketi Sundu

Yapı Kredi, hazine destekli ve Kredi Garanti Fonu (KG) teminatı ile iki kredi paketi sundu. Sunulan kredi paketlerinin amacı ekonomiye destek olmak.

“Milli Dayanışma Kampanyası” ve “Ekonomik İstikrar Kalkanı” neticesinde bankalar harekete geçti. Hem müşterilerin hem çalışan personellerin hem de toplumun salgın nedeniyle oluşabilecek ekonomik etkileri ortadan kaldırmak için Yapı Kredi, iki farklı kredi desteğini sundu.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, küresel çapta yaşanan ve tüm yaşamı etkileyen yeni tip koronavirüs salgınının (Covid-19), ekonomik etkileri azaltılmak ve en az seviyeye indirilmek isteniyor. Bu doğrultuda banka, müşterilerine güçlü bir finansman desteği oluşturduğunu belirtti.

KOBİ’ler Başta Olmak Üzere Tüm Ticari ve Kurumsal İşletmeler

Yapı Kredi tarafından sunulan hazine destekli ve Kredi Garanti Fonu (KGF) teminatlı kredilerin isimleri “Çek Ödeme Destek Paketi” ve “Opex Kredi Destek Paketi” olarak yer aldı. Bu iki kredinin, özellikle KOBİ’ler için güçlü bir finansman kaynağı olacağı belirtildi.

Ticari itibara sahip olan müşterilerinin bu zorlu dönem içerisinde tüm işletme sermayesi ihtiyaçlarını karşılamak için harekete geçen banka, “Çek Ödeme Destek Paketi” ile birlikte KOBİ, ticari ve kurumsal nitelikte olan müşterilerinin 25 Mart 2020 tarihine kadar yapılan ve gerçek ticari ilişkilere dayanan, 30 Haziran 2020 tarihine kadar keşide ettikleri çeklerin finansmanını sağlamayı hedefliyor. Müşteri talepleri doğrultusunda keşide edilen çeklerin banka tarafından finansmanı sağlanacak. Bu kredinin 3 ay anapara ve faiz ödemesiz döneme sahip olması da işletme sahiplerine büyük bir kolaylık sağlayacak. Toplamda 12 ay vade sayısına sahip olan kredinin yıllık faiz oranı ise yüzde 9,5 oranında yer alacak.

Bu finansman desteğinden faydalanmak isteyen müşterilere yıllık ciro bazlı olarak azami oranda kredi desteği sunulacak. Banka tarafından belirlenen ciro ve azami kredi miktarları ise şu şekilde:

  • 0 – 25 milyon ciro à 1 milyon lira kredi desteği
  • 25 – 125 milyon ciro à 5 milyon lira kredi desteği
  • 125 milyon ciro ve üzeri à 10 milyon lira kredi desteği

Maaş, Kira ve Fatura Ödemeleri Karşılanacak

“Opex Kredi Destek Paketi” ise KOBİ, ticari ve kurumsal nitelikteki işletmelerin; maaş, kira ve fatura ödemeleri başta olmak üzere sabit giderlerinin karşılanması amacıyla verilecek. Sözleşme veya faturaya bağlı sabit giderlerin karşılanması sayesinde işletme sahiplerinin temel giderleri karşılanarak bu dönemde rahat etmeleri sağlanacak.

Bu kredinin de 3 ay anapara ve faiz ödemesi bulunmadığını, toplamda 12 ay vade sayısına sahip olduğunu belirten Yapı Kredi, yıllık faiz oranının yüzde 9,5 oranında olacağını açıkladı. Bu desteğin de ciro ile orantılı bir şekilde verileceğini belirten bankanın ciro ve destek oranı ise şu şekilde yer aldı:

  • 0 – 25 milyon ciro à 5 milyon lira kredi desteği
  • 25 – 125 milyon ciro à 25 milyon lira kredi desteği
  • 125 milyon ciro ve üzeri à 50 milyon lira kredi desteği