Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü İş İmkanları

Üniversite sınavlarının ardından bölüm tercihi yaparken öğrenciler birtakım kararsızlıklar yaşayabilir. Hangi bölümü tercih edeceği, kendine uygun olup olmadığı, puanının yetip yetmeyeceği gibi soru işaretleri söz konusu olabilir. Bu durumları yaşarken öğrencilerin tercih edebileceği bölümlerden bir diğeri de bankacılık ve sigortacılık bölümü olmaktadır. Geleceği olan bir meslek bölümü olmasının yanı sıra birçok okuma yöntemi de bulunuyor. Açık Öğretim Fakültelerinde 2 yıllık olarak okunabilir, 4 yıllık fakültelerde okunabilir ya da 2 yıllık meslek yüksek okullarında bölüm bitirilebilir. Bu seçeneklerden herhangi birini tercih etmek kişinin puanına göre değişiklik gösterir.

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü İçeriği

Bankacılık ve sigortacılık bölümü okumak isteyen kişiler öncesinde bölümün içeriğini, derslerini ve okumak için gereken özellikleri bilmelidir. Böylece öğrenciler bölümü sıkılmadan, zorlanmadan daha eğlenceli şekilde bitirebilir. Bankacılık ve Sigortacılık bölümünün içeriği ise gayet zengin ve durmadan gelişen bir yapıya sahiptir. Sigortacılık, finans durumları, temel iletişim becerileri, hizmet planlamaları, bankacılık ve sigorta muhasebeleri konusunda donanımlı bireylerin yetişmesi hedeflenir.

Bu alanlarda danışmanlık verme, denetim yapma, planlamalar, ileriye yönelik yeni hazırlıklar bölüm mezunu kişiler tarafından beklenir. Çalışma alanları çok geniştir ve en önemlisi hızla değişen dünyada yeniliklere açık olan bireylerin bu bölüme yönelmesi oldukça önemlidir.

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Verilen Dersler

Bireylerin bu bölümün içeriğine uygun şekilde donanımlı hale gelmesi için verilen birtakım dersler bulunur. 2 yıllık bölümlerde de 4 yıllık fakültelerde de bazı dersler temel olarak verilir. Bu temel dersleri öğrenmek meslek hakkında en gerekli bilgilere sahip olmak anlamına gelir.

Temel dersler içerisinde ilk olarak Türk Edebiyatı, Atatürk İlke ve İnkılapları, İngilizce yer alır. Ardından bölümle ilgili diğer derslere yer verilir. Bu dersler içerisinde bankacılık ve sigortacılığa genel bir giriş yapılır. Hukukun temel kavramları, dış ticaret işlemleri, genel muhasebe, genel işletme, iktisada giriş, çalışma psikolojisi, işletme hukuku, finans matematiği, finansal kurumlar, hayat sigortaları ile bireysel emeklilik sistemleri, Türk vergi sistemi, Mali Analiz, Hayat Dışı Sigortalar konularında ayrıntılı bir ders programı yapılır.

Bankacılık ve Sigortacılıktan Mezun Olduktan Sonra Kolay İş Bulunur mu?

Öğrenciler bu bölümden mezun olduktan sonra kolay iş bulunup bulunmadığını fazlası ile merak ediyor. Bu bölümden mezun olduktan sonra devlet dairelerinde ya da özel sektörde iş bulma şansı vardır. Devlet bankalarında, devlet şirketlerinde çalışmak için KPSS’ye girmek şarttır. Bu sınavdan yeterli puan alındığı takdirde atama usulü ile kişi yeni işine hemen başlayabilir.

Özel bankalarda ve özel şirketlerde de iş bulma imkanı vardır. Ancak özel sektörde iş verenin aradığı özellikler ve talep ettiği donanımlar daha farklıdır. Bu taleplere karşılık verildiği takdirde işe girilebilir. Bununla birlikte bankalar tarafından düzenlenen banka sınavları ile adaylar şansını deneyebilir. Ayrıca Bankacılık ve Sigortacılık alanını daha ileriye taşımak için akademisyen olma yolu da tercih edilebilir.

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Maaşları

Maaşlar bu bölümde oldukça değişkendir. Devlet dairelerinde memur olarak iş bulunduğu takdirde kişi 3500 TL’den başlayan maaşlar alabilme imkanına sahip olur. Ama özel sektörde maaş çok farklılık gösterebilir. Bu farklılık iş verene ve çalışan kişinin donanımına göre değişir. Çalışan 2.000 TL alabilir veya 5.000 TL de alma şansına sahip olabilir.

Eğer maaşın daha yüksek olması isteniyorsa kişi kendini geliştirmeli ve yeniliklere mutlaka açık olmalıdır.

Geleceği Olan Bir Meslek

Dünyadaki mali ve sigorta işlemleri gün geçtikçe gelişmekte ve değişmektedir. Bu açıdan danışmanlık almak isteyen insanların sayısı artar. Kısacası donanımlı ve işinde uzman bankacılık sigortacılık mezunlarına ihtiyaç olacaktır.

Bankacılık Okumak hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz

Bankacılık Okumak ve Bankacılık Sektöründe Yer Almak