Commerzbank 400 Şubesini Kapatacak

Türkiye ekonomisine yönelik spekülatif açıklamalarda bulunan Alman Commerzbank, 7 bin adet personelini işten çıkarmaya ve 400 adet şubesini de kapatmaya hazırlanıyor. Almanya’daki en büyük bankalardan biri olan Commerzbank, ekonomik sorunlar nedeniyle küçülmeye gidiyor.

Konuya yönelik olarak açıklama yapan Genel Müdür Martin Zielke ve Mali İşler Müdürü Bettina Orloop, yeniden yapılandırma çalışmalarına başladıklarını ve bu kapsamda maliyet azaltma hedeflerini ön planda tuttuklarını ifade etti.

7 Bin Adet Personel İşten Çıkarılacak

Bankanın 7 bin adet personelini işten çıkarmaya ve 400 adet şubesini de kapatmaya hazırlanması, büyük bir ekonomik sorun ile mücadele ettiklerini gösterdi. Banka hissedarları “hayal kırıklığı” yaşadıklarını dile getirdi. Hissedarlar tarafından bankaya yönelik olarak eleştiriler sunulduğu da gizli kaynaklardan gelen haberler arasında yer aldı.

Commerzbank’ın en büyük ikinci hissedarı olan Cerberus Capital Management’ın, hisse değerlerini düşmesinin ardından yönetimi hedef aldığı bilgisine ulaşıldı. Hissedarın bu değişim sürecinde lobi faaliyetleri yapacağı bildirildi.