Yapı Kredi Leasing’den KOBİ’lere Özel İki Yeni Anlaşma

Yapı Kredi Leasing'den KOBİ'lere Özel İki Yeni Anlaşma
Yapı Kredi Leasing'den KOBİ'lere Özel İki Yeni Anlaşma

Yapı Kredi Leasing, Dünya Bankası kaynaklı iki yeni kredi anlaşmasını Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ile gerçekleştirdi.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ile iki yeni kredi anlaşmasına imza atan Yapı Kredi Leasing, bu alanda kredileri kullanan ilk kurum oldu. Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ile yapılan anlaşmalar, Dünya Bankası kaynaklı olacak. Yapılan açıklamaya göre, yapılan iki kredi anlaşması da KOBİ’lere destek olma amacı ile kullanılacak. Yaratılan kaynağın Dünya Bankası temelli olduğu biliniyor. Bu bağlamda YK Leasing, sektöründe bu kredileri kullanan ilk kurum oldu.

30 Milyon Dolar Tutarında

Yapılan anlaşma “Acil Durum Şirket Desteği Kredisi” adı altında imzalandı. 30 milyon dolara denk gelen kredi, yen tip koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen KOBİ’leri kapsayacak Salgının ekonomik etkilerini hisseden KOBİ’ler, finansmana erişim için 30 milyon dolardan pay alacak. 35 milyon avro tutarındaki Kayıtlı İstihdam Yaratma Kredisi ise, 24 ildeki KOBİ’leri ilgilendiriyor. Türkiye’nin 24 ilinde faaliyet gösteren KOBİ’ler, yatırım ve işletme kredisi ihtiyaçlarını 35 milyon avroluk anlaşma üzerinden giderebilecek. İki anlaşmanın da KOBİ’lere destek sağlama amacının olması, ekonomik açıdan zor dönemlerden geçen işletmelere adeta can suyu olacak.

Dev Kaynaklar Yaratıldı

Yapı Kredi Leasing Genel Müdürü Fatih Torun, anlaşmalar ile ilgili düşüncelerini dile getirdi. Torun, Türkiye ekonomisine her zaman destek olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Torun, Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini belirtti. Bu bağlamda da ülke ekonomisine katkı sağlama amacı güttüklerini söyledi. Buna bağlı olarak KOBİ’lerin ülke ekonomisi için öneminin de göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti. Torun, Yapı Kredi Leasing’in KOBİ’lere ve Anadolu’ya odaklandığını aktardı. Bu nedenle de KOBİ’ler için artı değer yaratmaya çaba gösterdiklerini dile getirdi.

Yapı Kredi Leasing tarafından sağlanan 30 milyon dolarlık kaynak, KOBİ’lerin salgından etkilenmesini minimum seviyelere indirecek. Ülke istihdamına katkı sağlamak adına da 35 milyon avroluk ayrı bir anlaşma yapıldı. Bu kaynak da, Türkiye’nin 24 ilinde faaliyet gösteren KOBİ’ler için kullanılacak. Fatih Torun, KOBİ’ler için finansman yaratmalarından dolayı oldukça mutlu olduklarını belirtti. Ayrıca ilerleyen dönemlerde KOBİ’ler için destek paketlerine devam edeceklerini de sözlerine ekledi. Bu bağlamda Yapı Kredi Leasing, KOBİ’lerin yanında yer almaya devam edecek.